13. ledna 2017 • 11:15

Za hrubý faul na Nedorosta tři zápasy stop! Trest dostal i Říha

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Anatolij Golyšev z Jekatěrinburgu dostal v Kontinentální lize třízápasový trest za hrubý faul na Václava Nedorosta ze Slovanu Bratislava. Zastavenou činnost na jedno utkání má ale i trenér slovenského celku Miloš Říha starší, jenž byl potrestán za opuštění vyhraničeného prostoru na střídačce. Golyšev a Říha dostali navíc od disciplinární komise soutěže pokutu.



Golyšev fauloval českého útočníka v závěru středečního duelu, kdy jej atakoval po odehrání puku. Nedorost opustil led na nosítkách v zafixovaném stavu a okamžitě byl převezen do nemocnice. Následná vyšetření odhalila, že má těžký otřes mozku.

"Stále cítím bolest na hrudi, bolí mě hlava i za krkem, ale to se při takovém zranění dalo očekávat," uvedl Nedorost ve čtvrtek pro web deníku Nový Čas. "Naštěstí nemám krvácení do mozku," doplnil dvojnásobný juniorský mistr světa, který má naordinovaný několikatýdenní klid a hrozí, že pro něj předčasně skončila sezona.

Slovan v zápase Golyševův faul, za který dostal pětiminutový trest, využil k vyrovnání a v prodloužení už při hře tři na tři rozhodl o vítězství. Disciplinární komise následně jeho prohřešek překvalifikovala z úderu na hlavu a krk na útok na hráče bez puku a zastavila mu navíc činnost.

Zatímco Golyšev vynechá tři utkání, Říha bude na střídače chybět v jednom zápase. Dodatečně dostal trest do konce utkání za opuštění střídačky a protože se jednalo již o druhý podobný trest, dnes proti Barysu Astana nesmí tým osobně vést.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud