Adam Lacek
24. srpna 2017 • 09:53

Bolavý začátek KHL! Redlihs schytal ránu do tváře, má zlomenou čelist

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přihrávka před branku, tvrdá střela a… prásk! Takový start do sezony si asi Mikelis Redlihs z Rigy nepředstavoval. V prvním zápase nového ročníku KHL proti Omsku (1:3) sice obětavě, ale zároveň velmi nešikovně padl do střely obránce Osipova, která ho ze tří metrů napálila pukem přímo do obličeje. Lotyšský útočník ránu odnesl zlomenou čelistí. Všechno ale mohlo dopadnout hůře.



Z těch záběrů mrazí. Doslova. Redlihs se marně natahuje po přihrávce zpoza branky, už se nestihne položit do správného bloku a pak se kácí k zemi.

Bum! To byla rána.

Lotyšský útočník se naštěstí po chvíli za pomoci lékařů a spoluhráčů zvedl. Byl silně otřesený, tvář mu ihned silně natekla. Bomba téměř stokilového obránce Osipova ho sice uzemnila, ale neuspala.

VIDEO: Redlihs schytal ránu Osipova přímo do obličeje

Rozhodně se dá mluvit o štěstí. Podobné rány „z první“ létají v hokeji rychlostí přesahující 150 km/h. Trefení pukem bolí téměř kamkoliv, ani to nemusí být taková rána. A co teprve kdyby Redlihse netrefil puk do obličeje, ale jen o kousek vedle do spánku?

Za obětavý pád, jak se v hokeji hezky pěkně říká „po držce“, určitě 33letý útočník v kabině sklidil velké uznání.

Teď už se jen naučit správně padat do střel. Účastník jedenácti světových šampionátů a tří olympijských her na to bude mít dost času, kvůli zlomené čelisti bude pauzírovat minimálně měsíc.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud