7. března 2010 • 15:18

Omsk popáté v řadě padl, Jágr opět nebodoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sérií pěti porážek zakončili hokejisté Omsku základní část Kontinentální ligy. V posledním, 56. utkání podlehli doma Dinamu Minsk 2:3 a podíl na tom měl i hvězdný útočník Jaromír Jágr, při jehož vyloučení šli hosté v 48. minutě do vedení 2:1.



Avangardu se sice povedlo již za 41 sekund vyrovnat, ale Oleg Antoněnko rozhodl necelých deset minut před koncem o vítězství posledního celku Bobrovovy divize, který se však do vyřazovací bojů nepodívá.

Omsk měl už před závěrečným utkáním jasno o tom, že do play off vstoupí soubojem proti Nižněkamsku. Jágr vyšel po olympijské pauze opět naprázdno.

Nebodoval ve čtvrtém zápase po sobě a z poslední devíti duelů má jen dva body. Základní část soutěže zakončil s bilancí 22 branek a 20 asistencí. Pozici nejproduktivnějšího českého hráče v KHL si upevnil Jiří Hudler, ani jeho dvě asistence však nezabránily porážce Dynama Moskva 2:5 v Astaně.

Jágrova oblíbená pozice na mantinelu Jágrova oblíbená pozice na mantineluFoto Michal Beránek (Sport)

Hudler má z 54 zápasů 19 gólů a 35 přihrávek a v ligové produktivitě skončil osmý. Nečekaného úspěchu dosáhl trenér Marek Sýkora s týmem Jekatěrinburgu, který se potýkal v sezoně s finančními problémy, ale na poslední chvíli proklouzl do play off.

V posledním kole překvapivě vyhrál 2:1 na ledě lídra Západní konference Petrohradu a obsadil na Východě osmé místo na úkor Novosibirsku.

Sibir prohrál 2:5 v Čechově a má o bod méně. Útočník Pavel Brendl se stal druhým nejlepším střelcem soutěže, když dvěma góly přispěl k vítězství Torpeda Nižnij Novgorod nad Novokuzněckem 4:2 a vylepšil svou bilanci na 27 zásahů.

O druhé místo se podělil s Maximem Sušinským z Petrohradu a Sergejem Mozjakinem z Atlantu. Střelcům kraloval s 35 brankami Slovák Marcel Hossa z Dinama Riga, jenž se trefil jednou i dnes v Ufě.

Lotyšský tým sice vedl na ledě už jistého vítěze základní části 3:0, ale nakonec prohrál 4:6. Ufa nastoupí v osmifinále proti Sýkorově Jekatěrinburgu s cílem napravit blamáž z loňska, kdy rovněž vyhrála základní část, ale pak vypadla v prvním kole play off s Omskem, který se do vyřazovací části protlačil jen tak tak.

Osmifinálové dvojice tvoří Petrohrad - Dinamo Riga, Balašicha - CSKA Moskva, Dynamo Moskva - Spartak Moskva, Atlant Mytišči - Jaroslavl, Ufa - Jekatěrinburg, Magnitogorsk - Čeljabinsk, Kazaň - Barys Astana, Nižněkamsk - Omsk. Série na tři vítězné zápasy začnou ve středu 10. března.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud