11. března 2010 • 19:14

KHL: Jágr se trápí, Omsk prohrává i v play off

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvougólovým představením zahájili play off Kontinentální hokejové ligy čeští hráči Miroslav Blaťák a Tomáš Rolinek. Obránce Blaťák otevřel skóre zápasu mezi Ufou a Jekatěrinburgem a ve 30. minutě zvýšil na 2:0.



Vítěz základní části soutěže si i díky němu vypracoval vedení 5:0. Nakonec svěřence trenéra Marka Sýkory, kteří do osmifinále proklouzli na poslední chvíli navzdory finančním problémům klubu, porazil 5:1.

Další účastník olympijských her ve Vancouveru Rolinek dal rovněž první dva góly, po kterých vedl Magnitogorsk nad Čeljabinskem 2:0 už po necelých šesti minutách. Hostům se povedlo vzápětí vyrovnat, ale přesto Metallurg vyhrál první třetinu 3:2. Další gól domácích přidal 54 sekund po začátku druhé třetiny hvězdný Sergej Fjodorov a v závěru ještě pojistil výhru Stanislav Čistov.

Rolinek zápas nedohrál, protože dostal po hromadné potyčce ve 32. minutě trest do konce utkání, takže už nemohl svou bilanci vylepšit.

Na nevydařený závěr základní části navázal Omsk, který vstoupil do play off porážkou 0:2 v Nižněkamsku a prohrál šestý zápas za sebou. Tahoun Avangardu Jaromír Jágr od olympijských her v KHL ještě nebodoval.

Překvapivě se vyvíjí série mezi favorizovaným Petrohradem a Dinamem Riga, které vítěze Západní konference porazilo na jeho ledě i podruhé a v prvním utkání doma může rozhodnout. Jedním gólem přispěl k výhře lotyšského celku nejlepší střelec základní části Marcel Hossa.

Úspěšně si vede kouč Miloš Říha se Spartakem, který si připsal druhé vítězství v derby s Dynamem.

Úvodní osmifinálový duel si pořádně protáhli hokejisté Kazaně a Barysu Astana, jejichž souboj dospěl až do třetího dvacetiminutového prodloužení. V něm rozhodl v čase 104:39 finský útočník Niko Kapanen o vítězství obhájců Gagarinova poháru.

Do prodloužení dospěl i zápas Atlantu s Jaroslavlí, v němž domácí vyhráli 4:3 díky brance Vadima Chomického ze 70. minuty. Nejlepší hráčem hostů byl vyhlášen Zbyněk Irgl, jenž vyrovnal v druhé třetině na 2:2. Atlant pak poslal do vedení Jan Bulis, ale domácí ho udrželi jen 14 sekund.

Východní konference - 1. zápasy:

Ufa - Jekatěrinburg 5:1 (Blaťák 2+0),

Magnitogorsk - Čeljabinsk 5:2 (za domácí Rolinek 2+0, Marek 0+1),

Nižněkamsk - Omsk 2:0.

Západní konference - 2. zápasy:

Petrohrad - Dinamo Riga 1:3, stav série 0:2;

Balašicha - CSKA Moskva 4:2 (za domácí F. Novák 0+1), stav série 2:0;

Dynamo Moskva - Spartak Moskva 0:1, stav série 0:2;

Atlant Mytišči - Jaroslavl 4:3 v prodl.
(Bulis 1+0 - Irgl 1+0), stav série 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud