23. září 2014 • 22:00

Hokejová LM: Pardubice končí, Djurgardens deklasoval Zlín 8:0

Autor: ČTK, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic dokázali jako jediný český zástupce uspět v dnešních zápasech 5. kola Ligy mistrů. Ostravský tým vyhrál na ledě Ingolstadtu 5:4 po samostatných nájezdech, přesto přišel o šanci na postup do play off. Bod za prohru 2:3 v prodloužení na ledě Mannheimu získala Sparta, která tak zůstala ve hře o účast ve vyřazovací části obnovené evropské soutěže.



Třinec prohrál doma s Tapparou Tampere 1:2 a nevyužil možnost s předstihem postoupit ze skupiny E do play off. V domácím prostředí neuspěly ani Pardubice, které podlehly Bolzanu 1:3 a jsou dál bez vítězství. Ve skupině F obsadí poslední čtvrté místo. Nedařilo se ani Zlínu, který na ledě švédského Djurgaardenu prohrál vysoko 0:8.

Oceláře po gólu Martina Adamského dělilo od postupu 18 minut, finský celek však v závěru stačil skóre otočit. O vítězi skupiny tak rozhodne až poslední kolo, v němž se oba celky střetnou znovu v Tampere.

Třinec byl po většinu utkání aktivnější, do vedení se ale dostal až na začátku třetí části, kdy se v přesilovce prosadil Adamský. Z totožné situace vyrovnal šest minut nato Kolomatis. Hosté hráli v závěru na vítězství a po Irglově faulu jim ho v přesilovce zařídil výhru tři minuty před koncem přesnou trefou bez přípravy Palola.

"Z naší strany to nebylo moc povedené utkání. V první třetině to bylo ještě vyrovnané, ale od druhé třetiny jsme tahali za kratší konec. Finské mužstvo mělo spoustu přečíslení a šancí, na což nejsme zvyklí. I když jsme ve třetí třetině dali první branku, tak naše hra nebyla bůhvíjaká," řekl třinecký asistent Václav Varaďa. "Mrzí nás ta ztráta, ale pořád máme postup ve svých rukou," dodal.

Sparta se v Německu představila jako vedoucí tým skupiny a i přes prohru se udržela ve hře o postup mezi šestnáct nejlepších. Pražané v Mannheimu dvakrát prohrávali, ale vždy dokázali srovnat krok. Na první gól domácích odpověděl Pech, na druhý poté při dlouhé závěrečné power play obránce Mikuš. Na konci normální hrací doby ale fauloval Polášek a Adler v prodloužení využili přesilovku čtyři na tři. Rozhodující gól vstřelila největší hvězda Mannheimu, bývalý hráč NHL Hecht.

Vítkovice měly v Ingolstadtu blízko k výhře, v čase 59:59 si ale domácí při přesilové hře podpořené odvoláním brankáře vynutili prodloužení. V nastavené pětiminutovce rozhodnutí nepadlo, v následných nájezdech byli úspěšnější Ostravané. Pielmeiera v brance Ingolstadtu překonali Svačina, Roman a Vandas, Šindelář inkasoval jen dvakrát. V dresu domácích se v zápase prosadili i čeští útočníci Davídek a Tatíček.

Tým kouče Oremuse je ve skupině H třetí s pětibodovou ztrátou na SaiPu, tři body jej dělí od druhého Zugu, se kterým má horší vzájemnou bilanci.

Pardubice už sice neměly šanci na postup do osmifinále, přesto chtěly proti Bolzanu získat první výhru v soutěži. Souboj s úřadujícím mistrem EBEL ligy ale nezačaly vůbec dobře. Už po půlminutě se z branky radoval dorážející Nesbitt, který byl i nadále nejaktivnějším hráčem hostů.

Vyrovnání se Východočeši, kteří nastoupili bez opor Píši a Sýkory, dočkali ve 25. minutě, kdy Benákovu střelu od modré dorazil do branky Nahodil. Hosté, jejichž branku hájil český gólman Hübl, se ale ještě ve druhé třetině dostali do vedení a na konečných 3:1 zvýšili při závěrečné power play Pardubic.

"Měli jsme velmi špatný vstup do utkání a po celou první třetinu byl soupeř o krok napřed. Až od druhé části jsme se zlepšili, více jsme bruslili, ale bohužel jsme ze třiceti střel vytěžili jedinou branku v přesilovce. Celkově bylo Bolzano lepší," řekl pardubický trenér Zdeněk Venera.

Nejhůře z extraligových týmů dopadl Zlín, který na ledě Djurgaardenu utrpěl debakl 0:8. Český mistr nastoupil ve Švédsku bez Čajánka, Lešky a Veselého a navázal na nevýrazné výsledky z domácí soutěže. Berani inkasovali šest branek ve druhé části, celkem čtyřikrát gólmani Horčička a Kašík kapitulovali v přesilových hrách soupeře.

Zlín tak zřejmě přišel o reálnou šanci postoupit do play off. Skupinu již vyhrát nemůže a maximálně se může zlepšit na deset bodů a skončit druhý; za předpokladu, že Djurgaarden prohraje v 6. kole na ledě Fribourgu. Z druhého místa ale bude z jedenácti skupin postupovat jen pět týmů, a i kdyby deset bodů stačilo, Berani mají aktuálně výrazně záporné skóre.

Djurgaarden - PSG Zlín 8:0 (1:0, 6:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. H. Eriksson (Högström, Holmqvist), 22. Ljungh (Högström), 25. Heinerö (Falk, Saviano), 30. Samuelsson (J. Eriksson, Ljungh), 32. Ljungh (Holmqvist, J. Eriksson), 32. Ahlén (Nordlund, Ljungh), 37. H. Eriksson (Högström, Holmqvist), 44. Álvarez (Högström, Ahlén). Rozhodčí: Warshaw (Rak.), Johansson - Ahlén, Dahmén (všichni Švéd.). Vyloučení: 5:10. Využití: 4:0. Diváci: 871.

Ingolstadt - Vítkovice Steel 4:5 po sam. náj. (0:2, 2:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Davídek (Periard, Kohl), 37. Tatíček (Kohl), 48. Brocklehurst (Davídek), 60. Ross - 9. M. Hlinka (Demel), 14. Klok (Huna), 32. Svačina (Čerešňak, Roman), 55. Huna (Svačina, Roman), rozhodující nájezd Vandas. Rozhodčí: Mullner (SR), Schukies - Büse, Flad (všichni Něm.). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:3.

Adler Mannheim - Sparta Praha 3:2 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Hospelt (Richmond, Fischer), 43. Mauer (Ullmann, Richmond), 61. Hecht (Ullmann) - 24. Pech, 60. J. Mikuš (Pech, Pilař). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Brüggemann - Schrader, Berger (všichni Něm.). Vyloučení: 5:5, navíc Barinka (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5466.

Oceláři Třinec - Tappara Tampere 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 42. Adamský (Trončinský) - 48. Kolomatis (Da Costa), 57. Palola (Jormakka, Järvinen). Rozhodčí: Rohatsch (Něm.), Pešina - Hlavatý, Tošenovjan (všichni ČR). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 3807.

ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bolzano 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Nahodil (Benák) - 1. Nesbitt (Cullen), 36. Insam (Nesbitt, Schofield), 59. Insam (Cullen, Lee). Rozhodčí: Romaško (Rus.), Hradil - Lhotský, Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 865.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud