21. srpna 2015 • 15:29

Sparťan Netík po úspěchu nad Nory: Žádná povinná výhra, byl to boj

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věděli o Norech pramálo. Těžko se mohli hokejisté Sparty na souboj s Hamarem připravovat, materiálu ke studiu nebylo mnoho k sehnání. A i proto se ve čtvrtek ve svém úvodním duelu druhého ročníku Ligy mistrů na venkovní vítězství (3:2) hodně nadřeli.



Pohodlné vedení 2:0 a parta trenéra Josefa Jandače mohla doufat v jednoznačnou jízdu. Jenže… Domácí v zaplněné aréně hnáni téměř pěti tisícovkami fanoušků rozhodně nemínili souboj o první body do tabulky CHL vzdát – 2:2. Hosté se tak museli zmáčknout do poslední minuty.

„Nebylo to vůbec lehké utkání,“ říkal útočník Tomáš Netík na klubovém webu. „Moc informací o samotné hře soupeře jsme sice neměli, ale když hráli loni finále ligy, které se rozhodlo až v sedmém zápase, bylo jasné, že nás čeká vyrovnaný zápas. Což se také potvrdilo,“ shrnul.

Právě on byl důležitou postavou svého celku. Jeden zásah si sám připsal, na další nahrával. Po doléčení pochroumaného kolena tak musel být navrátilec z bratislavského Slovanu se svým výkonem spokojen, nicméně o svých zásluhách skromně pomlčel.

Cennost triumfu umocnil i výsledek Třince proti Stavangeru (1:4). „Když jsem se podíval v autobuse cestou na hotel, zaregistroval jsem to. O to větší váhu dávám našemu vítězství. Někdo třeba může říct, že to je povinná výhra, ale to je omyl,“ upozorňoval třiatřicetiletý forvard.

V pátek už se jeho soubor zase ocitl na cestách. Ze severu ho čekala cesta do Ženevy, kde se v sobotu (19:45) utká s tamní Servette. Další úspěch by mu výrazně přiblížil postup ze skupiny (postupují dva ze tří celků) a první cíl sezony by byl splněn.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud