Tomáš Vrábel
28. srpna 2015 • 23:05

Jandač po bídě v Lize mistrů: Sehráli jsme to jak parta rybníkářů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta pokřtila O2 arenu porážkou. Pražský celek v rámci Ligy mistrů poprvé nastoupil jako domácí celek v libeňské hale, ale padl s norským Storhamarem 1:2. Rozhodující gól dostal 38 vteřin před koncem, když samostatný únik proměnil hráč, jenž vyjel z trestné lavice. „Jsme hrozně naštvaní,“ zlobil se sparťanský kouč Josef Jandač.



Sparta dostala za stavu 1:1 tři minuty před koncem třetí třetiny přesilovou hru, tu však neproměnila, a tak přišel trest. Její obraně pláchl Christian Larrivee, který brankáře Pöpperleho prostřelil mezi betony.

„Přitom jsme hráče upozorňovali, aby při té poslední přesilovce už hráli na jistotu, protože bod by pro nás mohl být rozhodující k postupu. Sehráli jsme to jak parta rybníkářů, jsme zklamaní a naštvaní, skupina se hodně zamotala,“ kroutil hlavou Jandač.

Sparťané sice sahali minimálně po bodu, i tak byl trenér nespokojený. „Celkově jsme nehráli dobře… Neproměnili jsme ani spoustu přesilovek.“

Sparta tak premiéru v nové hale nezvládla, porážce přihlíželo 2 948 diváků. Kotel fanoušků Storhamaru byl početnější než ten sparťanský. „To na Ligu mistrů a na naše poměry není špatná návštěva. Věřím tomu, že příští sobotu to bude lepší. Byl navíc pátek a hezké počasí,“ přemítal Jandač.

Jinak O2 arena není pro sparťany nijak neznámým prostředím. Nesčetněkrát tu nastoupili v derby jako hostující celek. „Prostředí tady známe, něco jsme tady už odehráli. Nedávno tu bylo mistrovství světa, když je ta hala plná, nebo alespoň spodní patro, tak je tu atmosféra vždycky dobrá. Prostředí je parádní, věřím tomu, že si zvykneme,“ uzavřel Jandač.

Lukáš Cingel udržel puk i proti velké přesile hostů
Lukáš Cingel  udržel puk i proti velké přesile hostů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud