Květoslav Šimek
22. září 2015 • 21:08

Raubíře zastoupil thaiboxer Polanský. Zahodil rukavice a rval se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože hokejový bouřlivák Jere Karalahti za Jönköping v Champions Hockey League v Třinci nehrál, bylo na ledě živo. Ostrý a kvalitní duel prvního kola play off skončil nerozhodně 2:2 (Matuš, Hrňa), rukavice zahodil třinecký technik Jiří Polanský.



Ostrou bitku odstartovala situace z 38. minuty. Chris Abbott nejdřív přidržel Polanského, sudí faul přehlédli. Třinecký útočník pak píchnul soupeře hokejkou do hrudi. Hned poté následovala rvačka. Rukavice letěly na led.

Polanský (33 let, 179 cm/ 87 kg) rozhodně nepatří mezi rváče. V extralize snad ani pořádnou šarvátku ještě neměl. Proti jedenatřicetiletému Kanaďanovi (175 cm/ 87 kg) si vedl neohroženě. Oba rozdali několik ostrých ran, Abbott přišel o dres.

„Polda trošku překvapil, ale my máme v týmu i Martina Vaňku (thaiboxer) se kterým se bijeme, takže do toho šel,“ usmíval se spoluhráč Radim Matuš. „Nemáme s tím nikdo problém, šel by do toho každý v týmu.“

Za odvahu v bitce Polanského pochválil i trenér Jiří Kalous. Nelíbilo se mu ovšem, co ji odstartovalo. Píchnutí holí, za které jeho klíčový centr vyfasoval trest ve hře a stopku na další zápas, si podle kouče měl odpustit.

„Jsem rád za to, jak do rvačky šel, tréninky s Martinem Vaňkou zřejmě nesou ovoce,“ zmínil i kouč jméno bojovníka, který kondičním trenérům pomáhá zpestřit přípravu Ocelářů. „Ale nejsem rád za to, za co dostal trest ve hře. To si nemůže dovolit.“

Odveta bude 6. října ve Švédsku bez Polanského. Kdo vyhraje, postoupí do dalšího kola. „Jedeme tam vyhrát, nic jiného ani nejde,“ dodal třinecký útočník Radim Matuš.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud