9. února 2016 • 20:24

Humlův Kärpät padl. Hokejovou Ligu mistrů vyhrála Frölunda

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté švédské Frölundy ovládli druhý ročník obnovené Ligy mistrů, ve finále ve finském Oulu porazili domácí Kärpät s českým útočníkem Ivanem Humlem 2:1. O osudu zápasu rozhodl závěr první třetiny, v němž hosté vstřelili oba góly. O ten vítězný se postaral útočník Spencer Abbott.



Zápas byl reprízou loňského semifinále, z kterého sice vyšla lépe Frölunda, ale ve finále pak podlehla Lulee. Na průběh utkání dohlížel i český čárový rozhodčí Miroslav Lhotský. Od počátku se hrál rychlý hokej s velkým nasazením, větší šance však chyběly. Až v 17. minutě otevřel skóre úspěšnou tečí Fantenbergovy střely od modré čáry před brankou clonící Lasch. Jen o 83 vteřin později pak s přispěním brusle domácího beka Hakanpääho zvýšil Abbott.

Hned na začátku druhé části hostující bek Tömmernes vyhodil kotouč do hlediště a musel pykat za zdržování hry. Následně mohl děkovat brankáři Johanssonovi, který vychytal Kukkonena. Před polovinou základní hrací doby o sobě dal vědět Huml, ze slibné pozice ale pálil nepřesně.

Artturi Lehkonen pálí na brankáře Samiho Aittokallioha z Kärpätu
Artturi Lehkonen pálí na brankáře Samiho Aittokallioha z Kärpätu

Český útočník byl také před druhou přestávkou jediným hříšníkem z řad domácích, ti se však ubránili a následně měli dvě početní výhody v krátkém sledu. Tu druhou využil pouhou vteřinu před vypršením Axelssonova trestu pokusem z nulového úhlu Keränen a zdramatizoval závěr. Frölunda však ustála i závěrečnou power play a mohla se radovat.

Osmifinálový přemožitel českého mistra Litvínova, jež doma Frölundu zdolal 2:1, ale odvetu na severu Evropy prohrál 0:6, tak mohl definitivně zapomenout na zklamání z loňské finálové porážky.

Finále play off hokejové Ligy mistrů:

Kärpät Oulu - Frölunda 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Keränen (Suoranta, Masuhr) - 17. Lasch (Fantenberg, Larsson), 18. Abbott (Tömmernes, Sundström). Rozhodčí: Wehrli, Wiegand (oba Švýc.) - Lhotský (ČR), Kohlmüller (Něm.). Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud