9. února 2016 • 20:24

Humlův Kärpät padl. Hokejovou Ligu mistrů vyhrála Frölunda

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté švédské Frölundy ovládli druhý ročník obnovené Ligy mistrů, ve finále ve finském Oulu porazili domácí Kärpät s českým útočníkem Ivanem Humlem 2:1. O osudu zápasu rozhodl závěr první třetiny, v němž hosté vstřelili oba góly. O ten vítězný se postaral útočník Spencer Abbott.



Zápas byl reprízou loňského semifinále, z kterého sice vyšla lépe Frölunda, ale ve finále pak podlehla Lulee. Na průběh utkání dohlížel i český čárový rozhodčí Miroslav Lhotský. Od počátku se hrál rychlý hokej s velkým nasazením, větší šance však chyběly. Až v 17. minutě otevřel skóre úspěšnou tečí Fantenbergovy střely od modré čáry před brankou clonící Lasch. Jen o 83 vteřin později pak s přispěním brusle domácího beka Hakanpääho zvýšil Abbott.

Hned na začátku druhé části hostující bek Tömmernes vyhodil kotouč do hlediště a musel pykat za zdržování hry. Následně mohl děkovat brankáři Johanssonovi, který vychytal Kukkonena. Před polovinou základní hrací doby o sobě dal vědět Huml, ze slibné pozice ale pálil nepřesně.

Artturi Lehkonen pálí na brankáře Samiho Aittokallioha z Kärpätu
Artturi Lehkonen pálí na brankáře Samiho Aittokallioha z Kärpätu

Český útočník byl také před druhou přestávkou jediným hříšníkem z řad domácích, ti se však ubránili a následně měli dvě početní výhody v krátkém sledu. Tu druhou využil pouhou vteřinu před vypršením Axelssonova trestu pokusem z nulového úhlu Keränen a zdramatizoval závěr. Frölunda však ustála i závěrečnou power play a mohla se radovat.

Osmifinálový přemožitel českého mistra Litvínova, jež doma Frölundu zdolal 2:1, ale odvetu na severu Evropy prohrál 0:6, tak mohl definitivně zapomenout na zklamání z loňské finálové porážky.

Finále play off hokejové Ligy mistrů:

Kärpät Oulu - Frölunda 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Keränen (Suoranta, Masuhr) - 17. Lasch (Fantenberg, Larsson), 18. Abbott (Tömmernes, Sundström). Rozhodčí: Wehrli, Wiegand (oba Švýc.) - Lhotský (ČR), Kohlmüller (Něm.). Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud