26. srpna 2016 • 21:19

Sparta postoupila v Lize mistrů do play off, Vítkovice a Liberec prohrály

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty porazili v domácí odvetě v Lize mistrů Krakov 5:4 a zajistili si po třetím duelu ve skupině O postup do 1. kola play off. Český šampion Liberec podlehl ve skupině H doma TPS Turku 1:2 po samostatných nájezdech a Vítkovice v "éčku" prohrály na ledě Kärpätu Oulu 0:1 v prodloužení.



Sparta po výhře v Krakově (7:2) a domácí porážce s Färjestadem (1:2) ve druhém vystoupení v O2 areně měla skvělý vstup do utkání. Po 24 vteřinách otevřel skóre tečí po Ihnacakově střele Vrána a za dalších 36 sekund se prosadil Forman. Brankostroj domácích se ale zastavil a ve 13. minutě snížil Slabon a v úvodu druhého dějství při Emingerově vyloučení vyrovnal Slovák Chovan.

Tým českého trenéra Rudolfa Roháčka v sestavě i s obráncem Michaelem Kolarzem a Petrem Šináglem ale dlouho nerozhodný stav neudržel. Ve 28. minutě po závaru před Radziszewským vrátil Pražanům vedení Pech a vzápětí při přesilovce pěti proti třem upravil Netík na 4:2.

Outsider se ale nevzdal. Nejdříve 41 vteřin před koncem druhé třetiny snížil Kapica a ve 44. minutě vyrovnal Drzewiecki. V čase 55:30 ale rozhodl v přesilovce druhou trefou v utkání Netík.

Liberec se po nedělní výhře nad norským Lörenskogem 4:3 až v prodloužení představil opět doma proti TPS Turku a prohrával od osmé minuty, kdy se dostal za obranu Virta a překonal Lašáka. Stav vydržel až do 54. minuty, kdy vyrovnal obránce Mojžíš. V rozstřelu rozhodl až v šesté sérii Virtanen.

Vítkovice po prohrách doma s Kärpätem (2:4) a v Krefeldu (0:2) držely podobně jako v Německu dlouho bezbrankový stav. Zatímco na ledě Krefeldu Ostravané nakonec všechny body ztratili, v Oulu sice dosáhli na zisk, ale výhry se znovu nedočkali. V čase 62:57 rozhodl po Lehtonenově přihrávce Niemelä. Aby si Vítkovičtí udrželi naději na postup, musejí 7. září doma porazit Krefeld za tři body.

HC Sparta Praha - Comarch Cracovia Krakov 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. P. Vrána (Ihnacak, Klimek), 1. Forman (J. Hlinka), 28. Pech (Kumstát, Forman), 31. Netík (Hlinka, Mikuš), 56. Netík (Forman, J. Hlinka) - 13. Slabon (Urbanowicz), 22. Chovan (Jenčík, Drzewiecki), 40. Kapica (Urbanowicz, Dziubinski), 44. Drzewiecki (Wróbel). Rozhodčí: Hunnius (Něm.), Úlehla - Frodl, Lhotský (všichni ČR). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 2480.
Sestava Sparty: Pöpperle - Čajkovský, Piskáček, Eminger, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Gernát, Barinka - Ihnacak, P. Vrána, Klimek - Forman, J. Hlinka, Uher - Netík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Černoch, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Kärpät Oulu - HC Vítkovice Steel 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branka a nahrávky: 63. Niemelä (Lehtonen, Ruohomaa). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Salonen - Perämäki, Thomann (všichni Fin.). Vyloučení: 3:6, navíc E. Němec (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 4617.
Sestava Vítkovic: Dolejš - Výtisk, A. Sedlák, L. Kovář, Baranka, Sloboda, Klok, Puzič - P. Zdráhal, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kucsera - Olesz, Balán, E. Němec - Szturc, Gřeš, Illéš - Tomi. Trenéři: Petr a Trnka.

Bílí Tygři Liberec - TPS Turku 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 54. Mojžíš (P. Jelínek, Radivojevič) - 8. Virta (Tallinder), rozhodující sam. nájezd Virtanen. Rozhodčí: Vinnerborg (Švéd.), Hodek - Hynek, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 7:10. Bez využití. Diváci: 2686.
Sestava Liberce: Lašák (od 3. nájezdu Will) - Ševc, Šimek, Derner, Mojžíš, Vitásek, Jánošík, Plutnar - Svačina, Bulíř, Radivojevič - P. Jelínek, Vantuch, Bartovič - J. Vlach, Bližňák, Stránský - D. Špaček, Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud