7. prosince 2016 • 22:40

Naděje na semifinále Ligy mistrů! Sparta veze z Bernu cennou remízu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty remizovali v úvodním utkání čtvrtfinále play off Ligy mistrů na ledě Bernu 1:1 a vytvořili si slibnou pozici do odvety v domácí O2 areně. Před téměř 15 tisíci diváky skórovali Pražané jako první zásluhou kapitána Jaroslava Hlinky ve 25. minutě, ale už za dvě minuty a 27 vteřin vyrovnal Ramon Untersander. O postupu se rozhodne v úterý 13. prosince, zápas v Praze začne v 18:30.



Sparta vstoupila do zápasu pozorně a svěřencům kouče Kariho Jalonena, jenž v minulosti vedl českého zástupce v Kontinentální lize Lev Praha, se po celý duel nelehko hledala cesta na zteč. V šesté minutě hráli hosté navíc přesilovku, ale bez úspěchu.

Na konci deváté minuty se z ledu jen ztěžka zvedal Barinka, který se vrátil do bývalého působiště. Jen krátce poté měli Pražané velké štěstí, že přečkali bez úhony šanci Arcobella. Ve 13. minutě nevyužil Bern přes 20 vteřin trvající přesilovku pět na tři, a i proto skončilo úvodní dějství bez branek.

Před polovinou 25. minuty převzal Hlinka kotouč od obránce Mikuše, za kruhy pro vhazování vyslal rychlou ránu zápěstím a zmrazil díky ní nejen gólmana Genoniho, ale i zaplněné tribuny.

Vedení nevydrželo ani dvě minuty

Jeden z favoritů extraligové sezony si však vedení dlouho neužil. Už za necelé dvě minuty a půl bylo totiž vyrovnáno, když před Pöpperlem zůstal nehlídaný Untersander. Závěr třetiny okořenila pěstní výměna názorů mezi Kumstátem a Noreauem.

Vyrovnaná partie pokračovala i ve třetí části, do níž šli sice sparťané s početní výhodou v zádech, ale slibnější možnost si připravit nedokázali. V 52. minutě se po zaváhání domácích dostali Pražané do přečíslené dvou na jednoho, Forman vzal v koncovce zodpovědnost na sebe, jenže z dobré pozice těsně minul.

Závěr přinesl možnosti na obou stranách, v 59. minutě mohli rozhodnout Ihnacak s Pechem, jenže i jim scházela na konci akce přesnost.

Hokejová Liga mistrů - čtvrtfinále, první utkání:

SC Bern - HC Sparta Praha 1:1 (0:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Untersander (Arcobello, Rüfenacht) - 25. J. Hlinka (J. Mikuš). Rozhodčí: Boman, Kaukokari (oba Fin.) - Kaderli, Obwegeser (oba Švýc.). Vyloučení: 6:5, navíc Martin Procházka (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 14.567.

Sestavy:

Bern: Genoni - Untersander, Blum, Noreau, Gerber, Jobin, Krueger, Kamerzin, Andersson - Rüfenacht, Arcobello, Moser - Plüss, Hischier, Scherwey - Ebbett, Bodenmann, Lasch - Müller, Reichert, Berger. Trenéři: Kari Jalonen a Ville Peltonen.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Nedomlel, Gernát, Barinka, Eminger - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Kumstát, Pech - Martin Procházka, Ihnacak, Černoch. Trenéři: Jiří Kalous, Zdeněk Moták a Jiří Veber.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud