29. října 2008 • 15:21

Sejna: Na postup teď nemyslíme

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Curychu zatím patří mezi největší překvapení premiérového ročníku Ligy mistrů. V prvním utkání v základní skupině D deklasovali švédský Linköping 7:2 na jeho ledě. Stali se tak jedním z hlavních adeptů na postup.



Podle slovenského útočníka Petera Sejny však Lvi tak daleko nemyslí.

"Linköping má sice dvě porážky, ale teoreticky i on může postoupit. My jdeme zápas od zápasu a nemyslíme na ten předešlý, ale následující. Hrajeme doma a chceme uspět," řekl Sejna novinářům po dnešním rozbruslení před zápasem se Slavií.

Dobře si uvědomuje, že Curych, před začátkem LM považovaný za nejslabší tým skupiny, má nyní šanci postoupit dále.

"Nechci ale teď říkat, jestli jsme favority právě my. Všichni chtějí vyhrát a postoupit. Nejdříve ale musíš vyhrát jednotlivé zápasy," uvedl devětadvacetiletý hráč, jenž se na výhře Curychu ve Švédsku podílel dvěma góly.

Úřadující švýcarský mistr podle jeho slov ví, že mužstvo má svou kvalitu.

"Někdy máme výpadky, ale když hrajeme jako mužstvo, tak dokážeme uhrát velmi dobré výsledky. Věříme si, ale dopředu moc nemyslíme," řekl Sejna.

Kanadský kouč Sean Simpson své svěřence před soubojem se Slavii upozorňoval hlavně na její kolektivní sílu.

"Má pár velmi dobrých osobností, ale hlavně je to kompaktní mužstvo. Vždy najde nějakou cestu, jak vyhrát. Musíme hrát podobně jako ve Švédsku. Rozumně. Ne hurá do útoku. Zápas nevyhrajeme v prvních pěti minutách," prohlásil účastník mistrovství světa v roce 2003.

Curych si podle zkušeného útočníka, který do Švýcarska přišel před loňskou sezonou ze zámoří, snaží Ligu mistrů užívat. Zápasy v ní bere jako čest.

"Je to něco jiného než domácí liga. Můžeme si oddychnout, ale na druhou stranu nereprezentujeme jen sebe, ale i švýcarskou soutěž. Je to pro nás i pocta. Jsou to jen čtyři zápasy, takže je to vlastně jako play off," uvedl Sejna.

Rodák z Liptovského Mikuláše odešel do zámoří v roce 1998 a nejprve působil v juniorské a poté univerzitní soutěži. Před sezonou 2002/03 podepsal smlouvu se St. Louis.

Do hlavního týmu se ale nikdy trvale neprosadil. V průběhu čtyř sezonou odehrál v NHL celkem jen 49 zápasů.

"Nevím, co bude v budoucnosti, ale jsem tady spokojený. Někdo zdejší ligu podceňuje, ale myslím si, že se tady hraje dobrý hokej. Není to úpadek," dodal Sejna.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud