Zdeněk Janda
29. října 2008 • 22:08

Hru nervů rozsekl Bednář

TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Uf, to byly nervy. Nevídané. Byl to krásný zápas s neuvěřitelným koncem. Ale nakonec hokejoví Lvi z Curychu českého soupeře ze Slavie nerozdrápali.



Český mistr vyhrál po nájezdech, v nichž zazářil Jaroslav Bednář, který proměnil všechny čtyři! Úžasné... Českého mistra nakonec nesrazilo ani to, že dvě minuty před koncem přišel o dvougólový náskok.

Růžička: Svoboda odchytal skvělý zápas>>>

Fanoušky obou táborů ten zápas musel stát tolik nervů. Taková podívaná byla nádhernou reklamu na Ligu mistrů. Z kabiny hostů se chvíli po zápase ozývalo křepčení, vítězoslavné mlácení hokejek.

Hosté kroutili hlavami. Povedl se jim zázračný závěry, v němž vyrovnali. Odehráli výbornou partii. Ale museli se spokojit s bodíkem.

Slavia z bitvy vyválčila dva body, její pokladna se obohatila už o 2,5 milionu dolarů a mužstvo sahá po postupu do semifinále. „Chtěli jsme tedy urvat nějaké body, což se podařilo,“ uvedl kouč Vladimír Růžička. Byl to zápas plný zvratů, plný krásných gólů.

Fanoušci Slavie oslavují branku
Fanoušci Slavie oslavují branku


Kouči se ještě chvilku po siréně malinko třásl. Nikdo se po tom průběhu nemohl divit. Curych, jenž hrál výborně a slávistické naděje dlouho držel jen skvělý brankář Svoboda, dvakrát udeřil v samém závěru. Nejdříve v čase 58:11, pak 58:29. Domácí fanoušci bouřili. Vytvořili pekelné prostředí.

Bednář: To jsem tedy nezažil>>>

Pak přišly penalty. Po úvodních třech „nájezdnících“ byl stav nerozhodný. Pak si vzal slovo opět Bednář. Tři doplňující penalty, třikrát byl úspěšný! Vždycky dlouho seděl, pak se zvedl. Šel na věc a nádherně si poradil se Sulanderem.

Za domácí jezdil Alston. Třikrát také proměnil, počtvrté už ne. A to byl v brance už Dominik Furch! „Hned po třetím gólu, co dostal Adam, jsem věděl, že ho tam dám,“ reagoval kouč Růžička. Byl to dobrý tah. Slávisté tedy mohli jásat.

S nimi i gólman Svoboda, nakonec trošku posmutnělý hrdina. Ale nebýt jeho, se Slavií by to dopadlo mizerně. Hlavně v první třetině hráli domácí skvěle.

Hlavně v úvodu českého soupeře drtil. Poměr střel v první třetině byl výmluvný 11:4 pro Curych!

Hala byla velmi slušně zaplněná. Fandové vytvořili bouřlivou atmosféra, i když tribuny jsou daleko od ledu, neustále halekající kotel příznivců Curychu nešel přeslechnout.

Zahanbit se ale nenechal ani kotel slávistických fanoušků, kterých dorazilo asi 120. Neúnavně bubnovali a skandovali.

Když domácí vyrovnali, byl to ohlušující jekot. Ale slávisté se v pekle nenechali usmažit. Odpoledne se Curychem prohnala sněhová vánice. Dvě hodiny se obří vločky snášely z nebe, zrovna v době, kdy slávisté jeli z tréninku.

Na ledě to byla hokejová vánice, z níž hosté vybruslili úspěšně. Další zápas čeká české mistry 12. listopadu, kdy hrají v Linköpingu. Budou to opět takové nervy? Nejspíš ne. Takový zápas se totiž jen tak nevidí...

Výsledek - skupina D:

Lions Curych - Slavia Praha 4:5 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 27. Seger (Sejna, Wichser), 45. Forster (Alston, Trudel), 59. Seger (Wichser), 59. Gardner (Wichser, Sejna) - 11. Micka (P. Jelínek), 39. Bednář (V. Růžička ml.), 44. Doležal (Bednář), 53. Sklenář (Vondrka), rozhodující nájezd Bednář. Rozhodčí: Boman, Levonen - Seppala, Suoraniemi (všichni Fin.). Vyloučení: 4:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8220.

Sestavy:
Curych: Sulander - Seger, Forster, Gloor, Suchý, Geering, Schnyder - Down, Pittis, Trudel - Sejna, Gardner, Wichser - Bastl, Bühler, Monnet - Krutov, Alston, Grauwiler. Trenér: Sean Simpson.
Slavia Praha: A. Svoboboda (na 6. nájezd Furch) - Kadlec, Drtina, Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.



Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud