11. listopadu 2008 • 11:15

Hokejisté Ufy krok od semifinále

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ufy se ve středu mohou stát prvními semifinalisty Ligy mistrů. Úřadující ruský šampion, jehož dres obléká i trojice českých hráčů Miroslav Blaťák, Leoš Čermák a Michal Mikeska, vyhrál oba dosavadní duely skupiny C.



Pokud uspěje i v Českých Budějovicích, může se těšit na postup mezi nejlepší čtveřici a prémii 200.000 eur.

Vedle Mountfieldu do programu čtvrtého hracího dne zasáhne i druhý český zástupce mistrovská pražská Slavia. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky oba své dosavadní zápasy v premiérovém ročníku soutěže ve skupině D rovněž vyhráli, i když v Curychu až po samostatných nájezdech.

Ve středu se představí na ledě Linköpingu, za nějž hrají také Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč. Slavia švédského mistra, jejž vede kouč Slavomír Lener, doma porazila 4:2. Úspěch v odvetě by ji přiblížil postupu, definitivně zajistit si jej ale ještě nemůže.
Ve skupině A nastoupí Kärpät Oulu, jenž doposud nezískal ani bod a proti Eisbären Berlín tak bude hrát o zachování teoretické šance na postup. Finský mistr však v prvním vzájemném duelu prohrál v německé metropoli 2:3, když vždy třikrát inkasoval na začátku jednotlivých třetin.

"Musíme proměňovat šance a hlavně dát gól," řekl trenér Kärpätu Matti Alatalo. V minulém zápase LM totiž finský šampion doma prohrál 0:2 s Magnitogorskem. Tentokrát věří, že to bude i díky očekávané podpoře vyprodané arény lepší.

Podobně jako Oulu je na tom ve skupině B Bern, jenž zatím nezískal ani jeden bod. Změnit tuto nelichotivou bilanci se budou hráči SC snažit proti švédskému HV 71. Pomoci by jim k tomu měla i hvězdná posila ze zámoří Martin Gelinas. Kanadského veterána Bern angažoval v listopadu a stihl ho dopsat na soupisku pro druhou polovinu Ligy mistrů.

Program 4. kola - středa 12. listopadu:

Skupina A:
18:30 Kärpät Oulu - Eisbären Berlín (výsledek prvního vzájemného zápasu: 2:3).

Skupina B:
19:30 SC Bern - HV 71 Jönköping (2:6).

Skupina C:
19:30 Mountfield České Budějovice - Salavat Julajev Ufa (1:7).

Skupina D:
19:30 Linköping - Slavia Praha (2:4).

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud