11. listopadu 2008 • 14:10

Zastaví Budějovice rozjetou Ufu?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - S touhou odčinit debakl 1:7 z ruského ledu vstoupí hokejisté Českých Budějovic do domácí odvety proti Ufě, která bude jejich třetím utkáním v základní skupině C Ligy mistrů.



S touhou odčinit debakl 1:7 z ruského ledu vstoupí hokejisté Českých Budějovic do domácí odvety proti Ufě, která bude jejich třetím utkáním v základní skupině C Ligy mistrů. Před středečním duelem je jasné, že pokud chtějí Jihočeši ještě pomýšlet na postup, musejí lídra tabulky porazit. Uspěje-li Salavat Julajev, stane se prvním semifinalistou soutěže. Vedle tří bodů je ve hře jako vždy také prémie 50 tisíc eur pro vítěze utkání. Zápas začne v 19:30.

V extralize Mountfield stále tápe a uzavírá tabulku, zatímco ruský mistr prokazuje svou kvalitu i v Kontinentální hokejové lize, kde je zatím druhý za Atlantem Mytišči.

"Pro nás je to velká prověrka po té přestávce, v níž jsme se věnovali samozřejmě jak trošku odpočinku, tak i kondici a určitým věcem, které nám v extralize nefungovaly a dostaly nás na dno tabulky. Ufa je soupeřem nejvyšší kvality, který nás důkladně prověří," řekl ČTK po dnešním tréninku kouč Ernest Bokroš, který již před úvodním zápasem označil Ufu za největšího favorita celé soutěže.

Pro útočníka Ivana Humla patřila porážka v Rusku do kategorie hodně těžkých. "Dvě třetiny tam Ufa dominovala zápasu a zaslouženě vyhrála. Tady to bude trošičku jiné, i s ohledem na velikost kluziště. Takže doufáme, že podáme lepší výkon a zkusíme bodovat," prohlásil Huml.

Porazit se podle něho dá každé mužstvo. "Bylo to vidět i teď na Karjale, kdy národní tým sehrál s Rusy hodně kvalitní utkání, takže se s nimi nechá určitě hrát. Musíme využít toho, že tady máme o pár metrů užší kluziště, nepouštět je do protiútoků jako v Rusku a doufat, že se nám povede vstřelit i nějaký gól, i když s tím v poslední době máme velký problém," dodal Huml.

Slávisté ve středu proti Linköpingu >>>

Právě odlišné rozměry hřiště by mohly hrát domácím do karet. "Bylo vidět, že domácí jsou na to zvyklí. Bylo tam hodně prostoru a v některých fázích bylo vidět, že jsme nestíhali bruslařsky," připustil brankář Roman Turek.

Podobně může favorizované hosty potrápit také čtyřhodinový časový posun, s nímž se museli na začátku října vypořádat Jihočeši. "My jsme ten problém měli a věřím, že pro ně to může být problém stejně tak. Kvůli časovému posunu jsme spali tři čtyři hodiny a šli na rozbruslení," připomněl Huml.

Také Bokroš vidí výhodu svého týmu v tom, že cestovat za utkáním musel tentokrát soupeř. Dobře však ví, že jeho svěřenci musí přidat v mnoha směrech.

"Nesmíme dát hráčům Ufy tolik prostoru, jako měli v domácím prostředí. Dali jsme jim ho hodně a oni jsou individuálně velice zdatní, takže to maximálně využili. Sedm gólů pro nás bylo velké poučení a budeme se snažit, aby to zítra tak nedopadlo. Na druhou stranu víme, že jsme nebyli jediný soupeř, který takovou nadílku dostal," uvedl Bokroš na tiskové konferenci.

Mountfield již může využít služeb obránce Richarda Jareše a útočníka Vítězslava Bílka, kteří byli dopsáni na soupisku. V týmu soupeře bude na stejnou příležitost čekat český útočník Michal Mikeska, který Ufě dlouho chyběl kvůli zranění. V sestavě by se však mohl objevit.

"Už jsem naprosto zdráv a trénuju už asi tři týdny, naplno s hokejkou dva týdny," uvedl Mikeska. "Záleží na tom, jak stráví dnešní noc," řekl k jeho zařazení do týmu kouč Sergej Michaljov. V Budvar Areně by se měli s jistotou představit v barvách Ufy další čeští reprezentanti obránce Miroslav Blaťák a útočník Leoš Čermák. Chybí pouze zraněný bek Oleg Tverdovskij.

Svoboda: Každý bod bude dobrej >>>

Pokud ruský tým vyhraje, byť třeba v nastavení, už ho z první příčky ve skupině C nikdo nesesadí. Po dvou odehraných zápasech vede s plným počtem šesti bodů o tři body před Jihočechy, poslední Slovan Bratislava je zatím bez bodu. "My chceme Ligu mistrů vyhrát celou," řekl útočník Andrej Taratuchin.

V podobném duchu přistupuje k soutěži celý klub. "Cíl je nastavený jasně jak v KHL, tak v Lize mistrů. Tím cílem je být ve finále. Všichni víme, že je to postavený tak, abychom hráli s Magnitogorskem semifinále, co by pro nás mohlo být předčasné finále. Magnitka je soused na mapě a velký rival," uvedl Mikeska s tím, že cokoliv méně už je neúspěch.

Hlavními rozhodčími duelu, který odvysílá ze záznamu ČT4 ve středu od 22 hodin, budou Nor Ole Stian Hansen a Švýcar Danny Kurmann. Na čarách jim pomůže švýcarská dvojice Joris Muller, Nicolas Fluri.

 

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud