Miroslav Horák
12. listopadu 2008 • 21:56

Slavia se vzepřela Linköpingu

TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Bravo! Slávisté dál dělají českému hokeji báječnou reklamu a sami sobě plní pokladnu. Růžičkovi bojovníci zvládli potrhlou kovbojku v Linköpingu a uchvátili třetí triumf v Lize mistrů.



Řečí peněz, na kontě Slavie už šustí přes 11 milionů korun. A brzy bude ještě líp…

Jan Novák v souboji s Laumannem
Jan Novák v souboji s Laumannem

Tedy snad! Ještě to chce výhru nad Curychem a Slavii blaží 5 milion za vpád do semifinále soutěže. Veselo však může být už za týden, pokud Lenerův soubor vezme body v Curychu.

„Myslím, že se rozhodne až v posledním zápase v Praze. Ale bylo by milé, kdyby to přišlo už dřív,“ usmíval se kouč Vladimír Růžička po nervózní bitvě.

Hokejový labužník se včera bavil a zároveň trpěl střeštěnou podívanou. Slávisté při ní málem trčeli v pasti, ale vyhrabali se! V poslední třetině ztráceli, prohrávali 4:5, buldočí zavilostí však skóre otočili.

A kdo jiný v tom mohl mít prsty než Jaroslav Bednář – z brejku srovnal na 4:4 a ve 49. minutě rozhodl v oslabení Doležal… Paráda! Byla to sladká odměna za protrpěné drama.

„Ukázala se naše vůle a velká bojovnost týmu,“ hřálo Růžičku.

Slavia předvedla senzační nástup na bojiště a po první třetině si v kabině hověla s dvougólovým náskokem. Zcela zaslouženým, neboť zdravě nadržení Pražané si domácí hráče zcela podrobili.

Jebavého vyloučení ve 4. minutě mělo Linköping popohnat do tlaku, ovšem stal se pravý opak – z faulu profitovala Slavia. Žižka napálil puk od červené na gólmana, ten ránu vyrazil před sebe, kam si dojel Sklenář a mazácky kotouč uklidil za čáru.

Slávisté se dostali do veliké pohody a předváděla pohledný kombinační hokej, s kterým si bojácní domácí nevěděli rady. Vydařený rozjezd potvrdil Novák gólem v přesilovce, kdy nerezignoval na dvě neúspěšné střely a tou třetí prostřelil Franssona.

Vše vypadalo skvěle, bezradný Linköping tápal i ve dvojnásobní přesilovce v závěru třetiny. Málokdo pochyboval, že by Slavia mohla přestat kralovat. Bohužel, stalo se…

Lenerovu partu vydatně nakopla velká slávistická minela – hráči si špatně obsadili soupeře, bek Kolařík nehlídal Erikssona a ten snížil.

Švédové se nadechli kyslíku, který jim neotrávilo ani Červenkovo rychlé navýšení na 1:3. Návrat do zápasu rozjel ve 26. minutě Majeský, poté v sérii přibývajících přesilovek Svoboda exceloval, ve 32. minutě Perssonovi chytil vyrovnání, chvíli na to Petterström nastřelil tyč.

Tlak domácích byl obrovský… Vyjádřeno střelami 13:4 ve druhém dějství. Hosté si toužebně přáli ustát vedení do pauzy, ale zůstalo jen u myšlenek.

Rozjetou švédskou mašinu nezastavila ani přestávka, po 87 vteřinách už domácí vedli. Ovšem to zdaleka nebyl konec… Rozhodně ne pro slávistické poctivce!


Výsledek - skupina D:

Linköping HC - Slavia Praha 4:5 (0:2, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Eriksson (Persson), 26. Majeský (J. Hlinka), 39. Beaudoin (Surový), 42. Eriksson (Fernholm, Petterström) - 6. Sklenář (Žižka), 14. J. Novák (Kadlec, Červenka), 24. Červenka (Bednář, Vašíček), 46. Bednář (Červenka, Tomica), 49. Doležal (Beránek).
Rozhodčí: Rönn, Partanen (oba Fin.) - Gienke, Pedersen (oba Nor.).
Vyloučení: 6:8
Využití: 1:1
V oslabení: 0:2
Diváci: 6842


Linköping: Jonas Fransson - Johan Fransson, Saravo, Pihl, Fernholm, Gunnarsson, Majeský, Aalto - Hlaváč, J. Hlinka, Beaudoin - Petterström, Eriksson, Persson - Surový, Hakanson, Zackrisson - Carlsson, Fröshaug, Laumann-Ylvén.
Trenéři: Slavomír Lener a Magnus Hävelid.

Slavia:
A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: Vladimír Růžička st. a Jiří Kalous.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud