1. července 2011 • 23:32

S Jágrem jsme skončili, zuří Pittsburgh

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
29
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY - Návrat bez fanfár. Tak by se daly popsat reakce zámořských fanoušků a médií na nečekané rozhodnutí Jaromíra Jágra podepsat smlouvu s týmem Philadelphie Flyers. Příznivci Pittsburghu, kteří v pátek do poslední chvíle věřili, že se Jágr vrátí právě k nim, právem zuří. A z tábora Flyers se zase ozývá, že český útočník je příliš starý a drahý.



V Pittsburghu v průběhu dne zavládlo zklamání, to když generální manažer Ray Shero oznámil, že klub stahuje svou nabídku smlouvy. Hned vzápětí jej ale vystřídal hněv. Nikdo totiž nečekal, že Jágr vzápětí přijme nabídku zrovna od Philadelphie, možná největšího rivala Tučňáků.

"Jaromír Jágr zlomil srdce fandů Penguins," konstatuje článek pittsburghských novin Tribune-Review. Právě fanoušci totiž stáli o návrat legendárního pravého křídla asi nejvíce a byli připravení dát to najevo.


V hektickou středu, kdy se na internetových sítích objevovaly fámy, že Jágr už je v letadle na cestě do Pittsburghu, prý dokonce několik desítek fanoušků rychle vyrazilo na letiště svou staronovou hvězdu přivítat. Nedočkali se a nedočkají se asi už nikdy.

Díky dvěma Stanley Cupům sice Jágr zůstane důležitou postavou v historii Penguins, vzájemné vztahy mezi jím a klubem ale nemohly vyústit o moc hůře. "Několik lidí mi důrazně řeklo, že ta smlouva s Flyers pálí veškeré mosty mezi Jágrem a Penguins," prozradil na sociální síti pittsburghský novinář Rob Rossi, který je ve stálém kontaktu s vedením klubu.

Dres s číslem 68 tak v budoucnosti s velkou pravděpodobností u stropu Civic Areny neuvidíme, o největší klubovou poctu se Jágr v pátek svým rozhodnutím definitivně připravil.

Příliš velké nadšení paradoxně nezavládlo ani ve Philadelphii. Generální manažer Paul Holmgren je v očích fanoušků považován za osla už od minulého týdne, kdy během několika hodin vyměnil dva nejdůležitější útočníky. Svůj obraz nezachránil ani ziskem nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL. Na otázku "Libí se vám smlouva s Jágrem?" totiž na webových stránkách philly.com odpovídá 61.7 % čtenářů "NE".

Většina z těch, kteří se zapojí do diskuze, argumentuje především tím, že devětatřicetiletý hokejista v NHL poslední tři roky chyběl a proto si nebude schopný znovu zvyknout na konkurenci nejlepších a malé kluziště. Investované peníze by fandové raději viděli u mladších hráčů s dlouhodobějšími kontrakty.

Určitá pozitiva ale přeci jenom někteří fandové Flyers dokážou najít. "Těch 3.3 milionu dolarů stálo už za to, jak se nám podařilo naštvat lidi v Pittsburghu," konstatuje jeden z nich.

Vstoupit do diskuse
29
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud