3. července 2011 • 00:36

Vokoun vzal nízký plat a jde do Washingtonu!

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Tomáš Vokoun bude od nové sezony hájit barvy Washingtonu Capitals. V týmu, kde na postu brankáře působí i další Čech Michal Neuvirth, podepsal jednoletou smlouvu na pouhých 1,5 milionu dolarů.



Vokounovi vypršela po skončení sezony smlouva s Floridou a po odchodu Rusa Ilji Bryzgalova do Philadelphie byl považován za nejžhavější zboží mezi volnými brankáři. Nakonec se dohodl s Washingtonem, kam v pátek zamířil také zkušený český obránce Roman Hamrlík.

Finančně si Vokoun podle nového kontraktu výrazně pohorší, neboť v týmu Panthers si vydělal za čtyři roky 22,8 milionu dolarů a loni bral 6,3 milionu. "Jsem nadšený z toho, že jsem se stal členem klubu Washington Capitals. Je to skvělý tým s mnoha talentovanými hráči a těším se na to, že udělám všechno pro to, abychom dosáhli našeho hlavního cíle - zisku Stanley Cupu," řekl Vokoun.

Capitals, jejichž hvězdou je útočník Alexandr Ovečkin, potřebovali gólmana k Neuvirthovi poté, co v pátek vyměnili jeho ruského kolegu Semjona Varlamova do Colorada. "Je skvělé, že jsme získali takového elitního a zkušeného gólmana. Teď máme na brankářské pozici dobrý mix talentu, zkušenosti a mládí," uvedl generální manažer Washingtonu George McPhee.

Dvojnásobný mistr světa a bronzový medailista z olympijských her v Turíně 2006 Vokoun má za sebou čtyři sezony na Floridě, během nichž si ani jednou nezahrál play off. Předtím působil v Nashvillu a jeden zápas na začátku kariéry odchytal v brance Montrealu. V základní části NHL má karlovarský rodák na kontě 632 utkání s procentuální úspěšností zásahů 91,7 a průměrem 2,56 obdržených branek na zápas. V play off přidal 11 zápasů.

Jeho budoucí kolega Neuvirth je o dvanáct let mladší a loni se objevil v brance ve 48 duelech základní části a v devíti utkáních v bojích o Stanley Cup.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud