František Suchan
12. července 2011 • 10:36

Kouč Washingtonu: Vokoun bude jednička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné dohady. Tomáš Vokoun začne sezonu jako jednička Washingtonu. Jeho český kolega Michal Neuvirth, který za Capitals odchytal celé letošní play off, se bude od velezkušeného krajana učit. Potvrdil to kouč týmu Bruce Boudreau.



„Tomáš Vokoun bude naším prvním brankářem,“ prohlásil jasně trenér, který má pro příští ročník na výběr mezi dvojicí českých gólmanů.

„Máme dva velice dobré brankáře. I Michal už je top gólman NHL,“ chválil Boudreau. Svou důvěru ale vloží do pětatřicetiletého veterána, kterého Washington získal na letošním trhu volných hráčů za podpultovou cenu 1,5 milionu dolarů ročně.

„Chytat bude vždycky ten, kdo je lepší. A když se podíváte, že máme hráče, který je takhle zkušený a vždycky chytával jako jednička, musíme to respektovat. Proto začne jako první brankář,“ vysvětloval kouč na prvním přípravném kempu.

Stejný názor má i Olaf Kölzig, nový brankářský trenér a bývalá gólmanská ikona Capitals. „Mladí kluci, které tu máme, jsou velmi talentovaní, ale Tomáš je prostě fantastický gólman. Sice nemá tolik zkušeností z play off, ale třeba na mezinárodní úrovni chytal za Čechy senzačně. Umí zvládat situace, kdy je na něj tlak,“ řeklo o gólmanovi, který reprezentaci vychytal dva tituly mistrů světa.

Washington, který ani s hvězdným Alexandrem Ovečkinem v útoku za poslední čtyři roky nepostoupil přes druhé kolo Stanley Cupu, takového gólmana potřebuje….

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud