14. července 2011 • 16:26

Rangers Prospala napínají, on by rád zůstal

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není drahý. Ukázal, že pořád umí. A chce dál hrát NHL, nejlépe zůstat v New Yorku. Přesto je Václav Prospal jako volný hráč stále bez práce. Rangers, jeho poslední zaměstnavatel, zatím s šestatřicetiletým veteránem nenašli společnou řeč. On ale o zásadní změně podle všeho neuvažuje.



Odejít do Ruska, vrátit se domů, nebo alespoň zamířit do nějakého ze slabších klubů NHL, kde by na přilepšenou dostal pořádně nasypáno? Kdepak. Václav Prospal ani po čtrnácti dnech po otevření zámořského trhu s volnými hráči nechvátá. A to i přesto, že stále nezná svého zaměstnavatele pro příští sezonu.

Zůstat ve známém prostředí, kde se usadila jeho rodina a kde to jemu samotnému svědčí hokejově, to je přání oceňovaného srdcaře. Před dvěma lety, kdy ho ze smlouvy vyplatila Tampa Bay, se na poslední chvíli upsal Rangers. A pod oblíbeným koučem Johnem Tortorellou dál předváděl svou špičkovou úroveň. Prví sezonu vedle střelce Gáboríka posbíral 58 bodů, tu minulou jich přidal 23 ve 29 zápasech při návratu po komplikované operaci kolene.

To všechno v podstatě za drobné. V minulém ročníku si Prospal i s bonusem přišel na 2,1 milionu dolarů (plus něco přes milion mu pořád chodí na účet i od bývalého zaměstnavatele z Lightning).


Za podobnou cenu je k mání i teď. Jenže na Manhattanu zatím nasypali ranec centrovi Bradu Richardsovi, Prospalovu bývalému parťákovi z Tampy Bay, který si v příští sezoně vydělá 12 milionů dolarů.

K tomu vykoupili ze smlouvy dosavadního kapitána Chrise Druryho a čeká je arbitráž o výši nového platu se třemi zásadními útočníky - Dubinskym, Callahanem a Boylem. A ještě je potřeba podepsat nějakého slušného beka.

Václav prospal se raduje ze své trefy s Ryanem CallahanemFoto čtk
Pod platovým stropem, kde je teď 12 milionů místa, rázem moc nezbyde. I proto Prospal, výrazně starší než zmiňovaní kolegové, musí čekat. I když on sám vzkazuje, že kvůli věku není třeba ho odepisovat.

„Na šestatřicet se necítím. Je to třeba i díky dobré životosprávě na kterou dbám, na perfektní trénink a zdravé stravování. Proto necítím, že by se blížil konec kariéry. Budu ten hokej rvát, dokud to půjde!“ vyprávěl po svém zimním comebacku v rozhovoru pro Sport.

Navíc, postupně omlazovaná sestava Rangers potřebuje lídra s jeho zkušenostmi „Vinny je vůdce. Chlapík, kterého se zeptáte, když něco potřebujete. Svým zaujetím pro hokej vás dokáže strhnout,“ líčil Derek Stepan, talentovaný americký útočník, na letošním mistrovství světa.

Tam Prospal chyběl, omluvil se, protože se po těžkém návratu cítil vyčerpaný. Ale pro další ročník bude už opět nachystaný, na tom právě pracuje doma v Hluboké nad Vltavou. „Když si vezmete, jak dobře hrál po svém zranění a že si kdysi sedl s Richardsem, měl by jeho návrat do New Yorku být jen otázka času,“ myslí si uznávaný expert Erik Duchatschek z listu Globe and Mail. Takže nezbývá, než počkat...

Prospal překonal Pavelce a mohl slavit první vítězství Rangers
Prospal překonal Pavelce a mohl slavit první vítězství Rangers

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud