20. července 2011 • 18:11

Krejčí: Do rána slavit nevydržím, možná ve čtvrtek

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

STANLEY CUP V ČESKU - Je odchovancem rodného Šternberka, kde se bude se Stanley Cupem slavit až ve čtvrtek. Přesto má pro Davida Krejčího speciální příchuť už středeční kladenské veselí, které pořádá druhý letošní český vítěz NHL Tomáš Kaberle.



"Na Kladně jsem strávil rok v juniorce a dá se říci, že mi tohle angažmá otevřelo cestu do velkého hokeje. Takže i díky tomuto městu jsem se dostal až tam, kde právě jsem," prozradil serveru iSport.cz útočník Bostonu Bruins a vítěz bodování posledního zámořského play off během autogramiády v Zámecké zahradě.


Už jste si užil i oslavy v Americe, jaké je to teď s vašimi krajany?
Oba ty pocity jsou úplně jiné. Tam na nás sice ti fanoušci chodí celou sezonu, ale při tom setkání tady v Čechách si pak uvědomíme, odkud jsme vlastně přišli, kde jsme se naučili hokej hrát. Je tady s námi celá rodina, lidi co známe i osobně a je to strašně krásný.

Těšíte se mnohem více na čtvrtek, kde se budete fotit a slavit doslova mezi svými?
To ano, ale pozor. Pro mě má i ten dnešek speciální význam. Na Kladně jsem strávil rok v juniorce a dá se říci, že mi tohle angažmá otevřelo cestu do velkého hokeje. Takže i díky tomuto městu jsem se dostal až tam, kde právě jsem a můžu si tuhle radost užívat. Byl to důležitý rok v mé kariéře.

David Krejčí s Tomášem Kaberlem
David Krejčí s Tomášem Kaberlem

Podepisujete se už asi tři hodiny v kuse, vydrží vám ruka ještě na zítra?
Já myslím, že určitě. Tohle je totiž věc, která nás baví a děláme to hlavně pro ty lidi, kteří si to zaslouží. Určitě je totiž mezi nimi i několik jedinců, kteří sledovali zápasy až do rána, což je celkem fuška.

Ve čtvrtek jsou v plánu oslavy u vás ve Šternberku, což je z Kladna celkem daleko. Přitom vás tu ještě večer, potažmo v noci, čeká privátní večírek. Myslíte, že se do ranního odjezdu v půl osmé stihnete jít vyspat?
No já určitě až do rána nevydržím, ale nevím jak Tomáš. Zítra nás totiž ještě čeká pokračování a já si to chci doma pořádně užít. Tam to doufám protáhnu.

Jak bude vaše setkání s fanoušky vypadat?
Abych se přiznal, tak ani přesně nevím. Vzal si to pod palec pan starosta, který pozval nějaké místní kapely. No hlavně doufám, že už nebude pršet. Začneme asi až v pět odpoledne, tak snad se to třeba do té doby ještě vyjasní.

Velký rozhovor s vítězem Stanley Cupu Davidem Krejčím čtěte v pátečním Sport Magazínu Velký rozhovor s vítězem Stanley Cupu Davidem Krejčím čtěte v pátečním Sport MagazínuFoto Sport

Velký rozhovor s Davidem Krejčím čtěte v pátečním Sport Magazínu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud