23. července 2011 • 11:37

Jašin se může vrátit do New York Islanders

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejový útočník Alexej Jašin by se po čtyřech letech mohl vrátit do New York Islanders. Sedmatřicetiletý hráč v roce 2007 americký klub opustil a vrátil se domů. V minulých dnech ale vedení Petrohradu, za který hrál poslední dvě sezony, oznámilo, že s jeho službami již nepočítá. Jašin proto začal uvažovat, že by to znovu zkusil v NHL, stejně jako česká hvězda Jaromír Jágr, jenž opustil Omsk a podepsal smlouvu s Philadeplhií.



Jednání s Islanders potvrdil hráčův zástupce Mark Gandler i představitelé newyorského klubu. "Jednal jsem s Markem i Alexejem. Byl bych raději, kdyby vše zůstalo pod pokličkou, ale je pravda, že Alex se připravuje u nás a vypadá dobře," řekl generální manažer Garth Snow deníku Newsday. "Mojí povinností je udělat vše pro to, aby se náš tým zlepšil," podotkl Snow.

Juniorský i seniorský mistr světa Jašin opustil Islanders v červnu 2007, přestože v roce 2001 podepsal lukrativní desetiletou smlouvu ma 87,5 milionu dolarů. Zámořský klub musel Jašina ze zbytku smlouvy vyplatit a ještě v příštích čtyřech sezonách se do jeho platového stropu má započítávat pokuta ve výši 2,2 milionu dolarů.

Trojnásobný účastník Utkání hvězd NHL odehrál za Islanders 346 zápasů, ve kterých vstřelil 119 branek a přidal 171 asistencí. Dalších 17 utkání a 12 kanadských bodů přidal v play off. V NHL hrál také za Ottawu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud