17. září 2011 • 21:05

Jágr si poprvé zatrénoval s Philadelphií. Za potlesku stovek fandů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr dnes v zámoří poprvé po svém návratu z KHL trénoval se svými novými spoluhráči z Philadelphie. Za potlesku několika stovek fanoušků se v tréninkovém centru Flyers při nácviku akcí zařadil na pravé křídlo první formace k Američanovi Jamesi van Riemsdykovi a Kanaďanovi Claudu Girouxovi.



I protože trenér Peter Laviolette připustil, že plánované složení útoků se může ještě výrazně měnit, Jágr zatím spoluhráče z první řady nechtěl komentovat.

"Začali nastupovat právě v době, kdy jsem (před třemi lety) z NHL odcházel. Po prvním tréninku nemůžu nic hodnotit, ale prohlížel jsem si jejich nejlepší akce na YouTube a stránkách NHL," řekl Jágr.

Třiadvacetiletého Girouxe možnost hrát s o šestnáct let starší legendou nadchla.

"Když jsem byl malý, vzhlížel jsem k němu. Je to zřejmě jeden z nejlepších hokejistů všech dob. Kdykoliv máte možnost hrát s někým takovým v jedné řadě, je to skvělý zážitek," uvedl účastník posledního utkání hvězd.

Jágr si podle svých slov uvědomuje svůj věk, ale také to, v čem může být novému týmu prospěšný.

"Mnoho lidí asi přemýšlí o tom, jestli pořád umím hrát, chápu to. Není mi 21. Ale můžu slíbit, že ze sebe vydám to nejlepší, abych mohl hrát na nejvyšší úrovni," uvedl většinový vlastník extraligového Kladna.

"Je mi 39. Nepřišel jsem pro peníze, ale také jsem se nepřišel znemožnit," řekl.

Dvojnásobného mistra světa a olympijského vítěze prý překvapilo, že o něj stáli fanoušci Pittsburgu, v jejichž týmu začínal svou zámořskou kariéru. "Nemyslel jsem si, že by o mě stáli, kdykoliv jsem tam hrál, bučeli na mě," připomněl své zážitky z doby, kdy hrál za Washington a New York Rangers.

Autor 1599 bodů v NHL deklaroval, že do Philadelphie by nikdy nešel, kdyby nevěřil jejím ambicím na zisk Stanley Cupu. Jako kapitán však letce v bojích o slavnou trofej nepovede, céčko na dres dostal kanadský bek Chris Pronger.

Jaromír Jágr se na tiskové konferenci poprvé převlékl do dresu Philadelphie.
Jaromír Jágr se na tiskové konferenci poprvé převlékl do dresu Philadelphie.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud