18. dubna 2012 • 15:50

Reakce na blog Jágra: Kdo nerespektuje, co dokázal, je tupoun

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pravidelný blog Jaromíra Jágra, který každý týden vychází v Deníku Sport, se v anglické mutaci objevuje i na cizích serverech. Příspěvek z tohoto týdne s názvem "Crosby škodí jedině sám sobě," rozpoutal v jednom z diskuzních fór vášnivou debatu mezi fanoušky Flyers a Penguins.



Nesnášeli ho, když před sezonou podepsal konkurenčním Flyers. Naprosto nenávidět ho budou, když Philadelphia dokoná načaté dílo a Pittsburgh vyřadí v play off. Tak to v tuto chvíli vypadá ve fanouškovské základně Penguins.

Fanoušci Pittsburghu s oblibou vytrhávají z kontextu pasáž, kde Jágr vykládá o vysoké míře vyloučených hráčů, kvůli které se nedostává často na led. "Jágr brečí kvůli málo času na ledě, typické," řekl jeden z uživatelů.

Nicméně s argumenty na své straně přispěchal fanoušek Flyers. "To je legrace, to vážně netrvalo dlouho, aby uražený fanda Pittsburghu z článku, kde Jágr povídá o své kondici, vytáhl tuhle větu."

Ale připojují se i příznivci ostatních týmů. "Nevěřím tomu, že tolik fandů Penguins brečí a hází špínu na Jágra. Měli by se mu klanět a líbat zem, po které chodí, za to, co udělal pro celou organizaci," říká fanoušek San Jose s přezídvkou StreetSharks. "Stejně ho většina současných fandů ani neviděla hrát."

Což potvrdil i další navazující komentář. "Vážně? Tak mi ukaž jednu věc, co Jágr pro Pittsburgh udělal?", tázal se uživatel trader 997.

Následovala velmi jednoduchá odpověď. "To myslíš vážně? Fanoušci Pittsburghu, co tvrdí, že Jágr pro ně nic neudělal, jsou k pláči." A podal jasný statistický důkaz.

Vítěz Stanley Cupu Winner – 1991, 1992 (Pittsburgh)

Hart Trophy (Nejužitečnější hráč) – 1999

Kandidát na Hart Trophy: 1995, 1998, 2000, 2001

Art Ross Trophy (Nejproduktivnější hokejista) – 1995, 1998, 1999, 2000, 2001

Lester B. Pearson Award (Nejužitečnější hráč volený samotnými hráči) – 1999, 2000,

NHL První All-Star Team – 1995, 1996, 1998, 1999, 2000, 2001

NHL Druhý All-Star Team – 1997

NHL All-Rookie Team (nejlepší nováčci) – 1991.

"Parádní blog. Zahořklý fanoušci Pittsburghu, který tu jsou, mi pomohli mít Jágra ještě radši," napsal uživatel BobDobolina.

Ale i příznivci Penguins mají rozumné názory. "Všechno, co Jágr dokázal, respektuju, oceňuju, že tu byl. Bučím na něj, protože hraje za Flyers. Nic víc, nic míň," napsal další z nich. Nebo "Jsem fanda Pens a Jágr byl vždycky můj oblíbenec a myslím si to pořád."

Nakonec vše shrnul fanoušek s přezdívkou Saku11. "Nemůžete házet všechny fanoušky Pittsburghu do jednoho pytle. Každopádně, každý, kdo nerespektuje, co Jágr dokázal, je fakt tupoun."

Philadephia slaví branku Jaromíra Jágra
Philadephia slaví branku Jaromíra Jágra

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud