Pavel Bárta
4. června 2012 • 10:39

Gáborík jde na operaci, v Rangers ho má nahradit Radulov

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva skončili, už zase vyrazili na lov. New York Rangers nemohou zřejmě až do prosince počítat s Mariánem Gáboríkem, který podstoupí operaci ramena. A tak rychle hledají náhradu. Podle listu New York Post už oslovili Nashville ohledně ruského útočníka Alexandra Radulova. Ten však zároveň dostal laso od CSKA Moskva, naopak jednání ukončil bohatý Petrohrad.



Generální manažer David Poile by se prodeji práv na 25letého střelce údajně nebránil, než ho ztratit zcela bez náhrady. To v případě návratu do KHL.

Jeho protějšek Glen Sather z Rangers zase zkoumá možnosti, jak si Radulova zajistit ještě do 1.července, kdy se stane omezeným volným agentem. Pak by ho získal klub, který předloží nejvyšší nabídku.

Je zřejmé, že o Radulova v Nashvillu už moc nestojí. Už po průlomové sezoně 2007/08, kdy nastřílel 26 gólů a přidal 32 asistencí, utekl do Ufy, ačkoli byl pod smlouvou s Predators.

Zámořský klub ho tehdy suspendoval na jednu sezonu, smír zavládl až po Rusově návratu koncem března tohoto roku.

Radulova vítali s velkou slávou, sám si vedl obstojně. Během devíti zápasů základní části, k nimž stihl nastoupit, si připsal sedm bodů za tři trefy a čtyři nahrávky.

Další gól a pět asistencí přidal v šesti duelech play off. Během něj ho však klub potrestal znovu, za porušení večerky nesměl hrát dva zápasy.

Podle New York Post by Radulov rád v NHL pokračoval. Ale nabídka od CSKA, jehož novým generálním manažerem se stal bývalý útočník Sergej Fjodorov, je však stejně naléhavá jako ta od Rangers.

Kdysi špičkový klub chce oprášit zašlou slávu a do nákupu posil hodlá investovat velké peníze. „Rozhovory o převodu práv na Radulova jsme ukončili,“ podtrhl naopak Alexej Kasatonov, manažer Petrohradu, který měl útočníkovi nabídnout 10 milionů dolarů na sezonu (210 milionů korun).

Háček je v tom, že Radulov má v rámci KHL ještě roční smlouvu v Ufě. Jenže ta podle některých zdrojů žádá astronomické odstupné ve výši 260 milionů rublů (161 milionu korun).

Celá záležitost by se měla uzavřít do konce tohoto týdne. „Nechtěl bych jmenovat kluby, s nimiž jednáme,“ řekl generální manažer Oleg Gross. „Dolaďujeme detaily, vše by se mělo vyřešit během příštích dnů,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud