12. června 2012 • 10:10

Nejužitečnější hráč play off? Quick, gólman z jiné planety

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zámoří se klaní fantomovi v brance jménem Jonathan Quick. Právě gólman Los Angeles Kings získal podle očekávání Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. A na 26letého Američana, jenž v mládí obdivoval legendárního Mika Richtera z Rangers, znějí samé ódy. „Hraje jako z jiné planety,“ tvrdí o něm například spoluhráč Jarret Stoll.



Publicitu příliš nevyhledává. Nejraději se soustředí jenom na svoje výkony, nedělá kolem toho žádné haló... Stejné to bylo, když v noci z rukou Gary Bettmana, šéfa NHL, přebíral v rozjařené domácí aréně prestižní cenu. Žádné přehnané emoce.

„Je pro mě obrovskou ctí, že můžu být součástí tohoto týmu,“ vysekl tradiční frázi brankář, jenž ve finále pustil v šesti zápasech jenom sedm gólů. „Hraje neuvěřitelně,“ řekl obránce Drew Doughty, jenž vyzdvihuje jeho přínos během celé sezony.

A naznačuje, že je celkově nedoceněný. I přesto, že byl za výkony v základní části nominovaný na Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana.

„On hraje na Západě, kdyby chytal v New Yorku, nikdo by nepochyboval, že tu cenu dostane. Takhle si všichni myslí, že ji získá Henrik Lundqvist právě z Rangers... Přitom kolik zápasů jsme my vyhráli o jediný gól, což byla vždycky jeho zásluha,“ dodal klíčový bek na Quickovu adresu.

Jonathan Quick se stal třetím Američanem, který získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off.Foto ČTK/AP

A zámořský server TSN svůj článek o něm začal: „Teď už nikdo nebude Jonathana Quicka přehlížet.“

„Nikdo to neví, ale on v poslední době hraje pořád stejně. Podívejte se na jeho statistiky z posledních tří let. Jsou prostě fenomenální,“ uvedl Luc Robitaille, někdejší skvělý útočník a dnes jeden ze šéfů klubu Kings.

Teď už celá NHL moc dobře ví, čeho je tenhle nemluvný chlapík schopný. I když nemluvně působí jenom před novináři, naopak v kabině se chová úplně přirozeně. Nestraní se jako většina dalších brankářů.

„Není jako ostatní, kteří jsou trochu podivíni. Mimo led se chová úplně skvěle, má rád legraci,“ tvrdí o něm spoluhráč Doughty.

„V play off chytal opravdu báječně. Sám nevím, co bych poradil útočníkům, jak mají střílet, aby ho překonali,“ uvedl český gólman Tomáš Vokoun.

Quick v play off

Zápasy                         20

Výhry                           16

Prohry                          4

Úspěšnost                    94,6 %

Průměr gólu na zápas    1,41

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud