2. července 2012 • 22:05

Jiří Hudler opouští Detroit, míří za Červenkou do Calgary

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Calgary se tvoří nová Česká spojka. Jiří Hudler opouští Detroit, kde s přestávkou působil celkem šest let. S Flames podepsal čtyřletou smlouvu za 16 milionů dolarů (320 milionů korun). V příští sezoně tak bude 28letý útočník hrát v jednom týmu s Romanem Červenkou, s nímž se potkal v české reprezentaci, a Romanem Horákem.



„Volali mi už v neděli minutu po otevření trhu,“ řekl Hudler pro iSport. „Agentovi Petru Svobodovi řekli rovnou, že mě potřebují. Byl jsem u toho. Ve hře bylo víc týmů, ale když se na to podívám z vícero úhlů, Calgary je pro mě nejlepší řešení,“ pochvaluje si.

V Red Wings si Hudler dosud přišel na 2,88 milionu dolarů ročně. Čtyři miliony, které dostane v Calgary, přesně odpovídají odhadům jeho nové smlouvy. Po kapitánovi Jamorem Iginlovi (7 milionů) a Miku Cammallerim (6 milionů) bude třetím nejlépe placeným útočníkem mužstva.

Jiří Huder posílí Plameny z CalgaryFoto Profimedia
„Věřím tomu, že dostanu odpovídající prostor na ledě. To pro mě bylo zásadní a to mi Calgary garantovalo. Jinde bych dostal víc peněz, ale mě přesvědčil opravdu velký zájem Flames. Volali nám dva dny v kuse a to poznáte, že to není jen tak do větru,“ líčil Hudler.

V Calgary v minulosti působily zástupy českých hráčů, Jiří Hrdina v roce 1989 s týmem vybojoval Stanley Cup, kariéru v NHL tam začínal Robert Reichel, působil v něm i obránce František Musil nebo trenér Slavomír Lener.

Hudler je teprve druhým z volných českých hokejistů, který má o další budoucnosti v NHL jasno. Už včera podepsal obránce Filip Kuba smlouvu s Floridou.

Hudler opouští Detroit
Hudler opouští Detroit


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud