11. července 2012 • 14:20

TOP 16 nejzajímavějších momentů loňské sezony NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Poslední sezona NHL přinesla plno událostí, na které se bude vzpomínat. Z Ruska se vrátil Jágr, z marodky zase Crosby, zazářily nové hvězdy a konec sezony připravil překvapivého vítěze Stanley Cupu. Podívejte se na několik zajímavých momentu uplynulého ročníku.



Návrat hokeje do Winnipegu
Nejpopulárnější kanadský sport se do největšího města státu Manitoba vrátil po 15ti letech a tým Jets fanoušky rozhodně nezklamal. Winnipeg si připsal 84 bodů a vyřazovací část mu unikla jen o 8 bodů. Klub měl navíc na každé domácí utkání vyprodáno.

VIDEO: První gól Jets vstřelil Antropov.

Playoff na Floridě po 12ti letech
Tým ze slunného Miami konečně po letech přestal být pro smích a po dvanácti neúspěšných sezonách se dokázal probít do play off. Vypadl sice v prvním kole, ale zanechal dobrý dojem. Budoucí finalisty z New Jersey měli Panthers na lopatě, když vedli 3:2 v sérii. Florida má navíc slibný tým s několika talentovanými mladíky, letošní návštěva vyřazovacích bojů by tak nemusela být na příštích 12 let zase poslední.

Během vyřazovacích bojů se na Floridě hází na led krysy.Foto Reuters

Stamkos dokázal vstřelit 60 gólů
Druhý tým z Floridy tak úspěšnou sezonu neměl. Radost v Tampě snad mohli mít jen ze superstřelece s makedonskými předky Stevena Stamkose. Šedesátý gól přidal snajpr Tampy Bay v posledním utkání sezony do sítě Ondřeje Pavelce a stal se prvním hráčem od sezony 2007/08 (Alexandr Ovečkin – 65 tref), kterému se povedlo tuto magickou hranici překonat.

Osmibodový večer Sama Gagnera
Do 2.února 2012 byl Sam Gagner skoro neznámým hráčem. Ten den ale přišel jeho vstup do historie. Gagner v zápase proti Chicagu dal vzpomenout na doby Waynea Gretzkyho a připsal si 4 branky a 4 nahrávky.

Jágrův gólový návrat do Pittsburghu
Bučeli na něj, měli připravené transparenty, pálili jeho dresy. Takhle moc vytočil fanoušky Penguins Jaromír Jágr, když v létě podepsal smlouvu s rivalem z Philadelphie. Hala Pittsburghu ztichla, když při svém prvním zápase před publikem, které ho zbožňovalo, proletěl obranným pásmem a zakončil nad lapačku brankáře Fleuryho.

Rupp parodoval Jágra, Shelley ho pak knokautoval
V utkání Winter Classic mezi Philadelphií a Rangers bitkař Mike Rupp po vzoru Jágra po skórování provokativně zasalutoval. To se hráčům Flyers samozřejmě nelíbilo, protože Rupp dal v celé kariéře jen 53 branek. Odvetu připravil na konci sezony rváč Flyers Jody Shelley, který při pěstním souboji Ruppa knokautoval a pak si také zasalutoval.

Kings vyhazují trenéra Murrayho a přichází Sutter
Zdánlivě se tato informace mezi výčet všech událostí nehodí. Ale byl to jeden z prvních kroků, který překvapivě dovedl Los Angeles Kings ke Stanley Cupu. 17. prosince nastoupil Darryl Sutter na pozici trenéra Kings, podceňovaný tým vytáhl na poslední chvíli do play off a tam předvedl historickou jízdu až k Poháru.

Trenér Kings Darryl Sutter poprvé v kariéře zvedá nad hlavu pohár.Foto ČTK/AP

Flyers odmítali hrát s Tampou
Komická podívaná čekala na fanoušky v Tampě hned v první minutě utkání proti Philadelphii. Hokejisté Lightning nastoupili v defenzivním systému 1-3-1 a hráči Flyers se rozhodli vyčkávat na soupeřův forčeking. Ten ale nepřicházel, a tak komedii musel ukončit až hvizd rozhodčího.

Crosbyho návrat po 61 utkáních
Kdy se vrátí? A vrátí se ještě vůbec? Bude dominovat, nebo se o sebe na ledě bude spíš bát? Crosby svým návratem umlčel všechny otázky a při své premiéře v sezoně 2011/2012 zničil Islanders čtyřmi body. V sezoně si nakonec v 22 utkáních připsal 37 bodů.

Vtipné výroky brankáře Bryzgalova
Před sezonou podepsal Ilja Brzygalov megakontrakt a najednou byl v centru dění. A užíval si to. Někdy vyprávěl o sovětském vesmírném programu, jindy zase o psech nebo raketách a došlo také na medvědy. „Já se nebojím ničeho. Pouze medvěda v lese!“

Parodie na ruského brankáře.Foto hfboards.com

Torresův drsný faul na Hossu a dlouhý distanc
Fyzický hokej byl vždycky to, čím Raffi Torres vynikal. NHL ale začala tvrdě trestat údery do hlavy a z útočníka Phoenixu se stal v průběhu sezony recidivista. Vše dokončil v play off hitem, kterým ukončil sezonu Mariánu Hossovi. Od vedení ligy poté dostal obří flastr v hodnotě 25 zápasů, který byl nakonec zmírněn na 21.

Krátký návrat Radulova
Dlouho se o Radulovovi mluvilo jako o nejlepším hráči na starém kontinentu. Rubly z KHL ho ale několik let uspokojovaly více než dolary a sláva, které by ho čekaly v Americe. Rusko ale začalo skvělému útočníkovi být malé, a tak na konec ročníku zamířil do Nashvillu. Bodově nepropadl, ale hrál bez zápalu, navíc během play off flámoval se spoluhráčem Kosticynem a klub ho suspendoval. Další ročník stráví znovu v Rusku.

Radulov se nejspíš v NHL pěkně dlouho neobjeví.Foto greenwichtime.com

Rekordních 23 výher Detroitu na domácím ledě
Fanoušci Detroitu si od 5. listopadu až do 23. února hokej v domácí Joe Louis Areně opravdu užívali. Během této doby totiž Red Wings ani jednou neprohráli a vytvořili tak rekord NHL s třiadvaceti domácími výhrami v řadě.

VIDEO: Takhle zařídil Dacjuk výhru číslo 22.

Pavelcův zákrok roku podle TSN
Ze 32 akcí, čtyř kol onlinového hlasování a více než milionu hlasů vzešel jeden vítěz. Hlasování stanice TSN o nejlepší akci roku vyhrál Pavelcův zákrok lapačkou na kamaráda Jakuba Voráčka.

Konec kariéry Nicklase Lidströma
Skončil jeden z nejlepších obránců historie. Možná nejlepší Evropan, který kdy hrál v NHL. Krátký výčet jeho ocenění činí například 7 výher Norris Trophy, 4 Stanley Cupy, 12 účastí v All - Star Game nebo skutečnost, že se stal prvním Evropanem, jenž jako kapitán dovedl tým ke Stanley Cupu a také získal Conn Smythe Trophy.

VIDEO: Tisková konference z ukončení kariéry.

Překvapivé finále s nízkou sledovaností
Favorité vypadli brzy, do finále se dostaly kluby s ne zrovna největší fanouškovskou základnou. Výsledek? Průměrně se na finálové zápasy dívaly 3 miliony diváků, a to byl oproti předchozímu finále propad o 34%.

VIDEO: Hráči Kings přebírají Stanley Cup.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud