19. července 2012 • 15:45

FOTO: Červenka v plamenech. Poprvé oblékl dres Calgary č. 10

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to je on! Zámořské Calgary poprvé oficiálně představilo útočníka Romana Červenku, jenž s klubem uzavřel roční kontrakt. Na tiskové konferenci premiérově přetáhl přes hlavu dres s číslem 10. Takže i v NHL bude hrát se svou oblíbenou cifrou. To, že bude mít právě tohle číslo, si vyjednal ještě před podpisem kontraktu. Šéfové Flames znovu zopakovali, že od 26letého českého kanonýra čekají velké věci.



Už podle toho, jak v klubu novou posilu představili, bylo jasné, že se nejedná o žádného tuctového hráče. Na tiskové konferenci mu dres předal přímo Jay Feaster, generální manažer klubu. A při této příležitosti znovu zopakoval, jak moc jsou rádi, že Červenku získali.

„Hodně od něj očekáváme,“ přiznal klubový šéf Feaster. „Věříme, že je na NHL připravený. A že je schopný nejen být součástí sestavy, ale i být přínosem.“ Podle očekávání by měl být Červenka centrem první nebo druhé formace.

Útočník, jenž poslední dvě sezony válel v KHL v Omsku, podepsal s kanadským týmem roční smlouvu s příjmem 925 tisíc dolarů (se všemi bonusy si však může přijít až na 3,775 milionu). Na tiskové konferenci odpovídal v češtině, tlumočil mu vedle sedící agent Aleš Volek.

„Dělám maximum, abych se anglicky naučil co nejrychleji. Věřím, že v tom problém nebude,“ uvedl hvězdný útočník, mistr světa z Německa z roku 2010 a bronzový medailista z Bratislavy z roku 2011.

Na ledě se bude opět prohánět s tradičním číslem deset, které v minulé sezoně nosil útočník Blake Comeau. Teď má smůlu...

„Narodil jsem se desátého, s desítkou jsem hrál odmala, navíc s tímto číslem hrával i můj táta,“ zdůvodnil Červenka, proč trval na svém rituálu. Věří, že mu přinese štěstí. V Calgary rozhodně nechce být jenom do počtu.

Roman Červenka už v dresu Calgary na tiskové konferenci s manažerem klubu Feasterem (vlevo)
Roman Červenka už v dresu Calgary na tiskové konferenci s manažerem klubu Feasterem (vlevo)

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud