26. července 2012 • 12:40

Veteráni, kam s vámi? Čeští hokejisté shání práci v NHL

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětatřicet let a víc, k tomu český pas a nikterak malá smlouva. Vypadá to jako kombinace, s níž je teď v NHL setsakra těžké zavadit o zaměstnání… Šestice českých veteránů v zámoří stále čeká na novou smlouvu, k nim připočtěte ještě nevyzpytatelného nezmara Dominika Haška. Jaké mají vyhlídky?



Už to bude skoro měsíc, co se otevřel trh s volnými hráči v NHL. Největší jména už postupně loví zájemci o jejich služby, pánové Jágr, Hudler nebo Kuba rychle našli nové působiště. Pořád ale zůstávají Češi, kteří nemají jistotu svého dalšího zaměstnavatele. Tady jsou…

Jaroslav Špaček obránce, 38 let, poslední klub: Carolina/3,83 milionu dolarů

Někdo ho nakonec vezme, i přes pokročilý hokejový věk totiž skrývá umění naganského šampiona stále dost kvality. Musí ale čekat a určitě už se nevrátí do Caroliny, která vsadila na jiné beky. S penězi bude muset Špaček dolů, v jeho prospěch ale hraje, že je všeobecně oblíbený pro dobráckou povahu a umí fungovat v roli mentora mladších spoluhráčů.

Radek Martínek obránce, 35 let, poslední klub: Columbus/2,2 milionu dolarů

Defenzivní specialista doplácí na časté zdravotní neduhy. V minulé sezoně měl být oporou zadních řad Columbusu, jenže před ničivým otřesem mozku stihl jen sedm zápasů – a šmitec. Případný zájemce o jeho služby bude hodně diskutovat lékařské hledisko. Není úplně vyloučené, že Martínek zakotví v Evropě, třeba i „doma“ v Českých Budějovicích.

Radek Dvořák útočník, 35 let, poslední klub: Dallas/1,5 milionu dolarů

Ze člena elitních formací se jeho role změnila na specialistu v obranné práci. A za to, jak tenhle zlom v kariéře zvládl, je hodně ceněný. Časem se jeden z českých tisícovkařů určitě domluví s některým z klubů, který bude potřebovat lídra pro mladíky. Výhodou je, že není drahý.

Petr Sýkora útočník, 35 let, poslední klub: New Jersey/0,65 milionu dolarů

Štístko, které je div že ne zárukou finálové účasti ve Stanley Cupu, kdo by ho nechtěl? Nečekaný comeback do NHL zvládl Sýkora v minulé sezoně obdivuhodně. Přesvědčil, že v rukou má pořád svůj jedinečný cit kanonýra. Ať už zůstane v New Jersey, což by bylo nejlogičtější, nebo půjde jinam, dostane víc, než „zkušební“ kontrakt jako loni.

Pavel Kubina obránce, 35 let, poslední klub: Philadelphia/3,5 milionu dolarů

V zámoří vědí, že je stále schopný spolehlivě odehrát větší porci minut na ledě, jenže stejně tak je jasné, že podobná kvalita se dá sehnat i levněji. Sám Kubina nevyloučil návrat do Vítkovic…

Michal Rozsíval obránce, 33 let, poslední klub: Phoenix/3 miliony dolarů

Usiloval o něj pražský Lev, podpisem s Kanaďanem Picardem ale tahle možnost zřejmě padla. Vyhlášený kliďas pořád umí perfektně rozehrávat akce i fungovat v obraně výtečného týmu, už ale přišel o pozici dirigenta přesilovek. Zřejmě bude muset s penězi dolů.

Dominik Hašek brankář, 47 let, poslední klub: Spartak Moskva (2010-11)

Kategorie sama pro sebe, mimo všechny uvedené oblasti. Legenda i díky Sportu pustila do světa informaci o svém záměru vrátit se do NHL. Námluvy s Buffalem sice nedávno skončily neúspěšně, to ale neznamená, že by se Dominátor jen tak vzdával svého snu. Může se stát, že se přece jen s někým domluví…

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud