27. července 2012 • 07:17

Hokejový útočník Sjomin podepsal v NHL roční smlouvu s Carolinou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejista Alexandr Sjomin bude v NHL hrát za Carolinu. Osmadvacetiletý útočník, který svou předešlou zámořskou kariéru spojil jen s Washingtonem, podepsal s Hurricanes roční smlouvu s platem sedm milionů dolarů. Informoval o tom web kanadské televizní stanice TSN.



Sjomin získal na začátku července status volného hráče a mohl si vybírat z nabídek všech klubů NHL. Hráče s kontroverzní pověstí, který nebyl ve Washingtonu příliš spokojený se svým vytížením, se nakonec rozhodla angažovat Carolina.

"Zjišťovali jsme si hodně informací o Alexandrovi a diskutovali jsme o tom všichni v klubu. Hráči, trenéři i další zaměstnanci. Bylo jasné, že jeho zájmem je i nadále hrát v NHL proti nejlepším hráčům světa," uvedl generální manažer Caroliny Jim Rutherford.

"Alexandr je skvělý hráč, který dokáže skórovat. Věříme, že se mu u nás podaří restartovat kariéru," podotkl Rutherford.

Dvojnásobný světový šampion Sjomin si oproti minulé sezoně mírně polepší, poslední rok smlouvy s Washingtonem mu zajišťoval plat 6,7 milionu dolarů.

Sjomin doposud odehrál v NHL 469 zápasů, v kterých vstřelil 197 branek a přidal 211 asistencí. V play off odehrál 51 duelů s bilancí 15 branek a 19 asistencí.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud