24. srpna 2012 • 10:19

Za výluku v NHL si můžete sami, píše novinář fanouškům. Vždycky se vrátíte

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pravda, je to nadnesený pohled, ale má něco do sebe. Redaktor philadelpského serveru csnphilly.com Tim Panaccio to říká úplně jasně. "Po výluce v roce 1994 jste se vy fanoušci vrátili. A když se liga zavřela v roce 2004, přišli jste znovu. A v rekordních číslech," vysvětluje Panaccio.



S nadhledem hodnotí Panaccio situaci kolem nové kolektivní smlouvy. Těžko dostat fanouška od jeho oblíbeného sportu a pravda je, že i to majitelé klubů vidí.

"Loňská sezona byla navíc pro NHL finančně nejlepší, výdělek dosáhl 3,3 miliardy dolarů," říká zámořský novinář. A proto se prý Bettman nebojí výluky, příznivci se do hledišť zase vrátí.

A slova ligového komisaře jeho domněnky potvrzují. "Soutěž se zotavila z poslední výluky, protože máme ty nejlepší fanoušky na světě," řekl Bettman.

Částečně i proto se tedy majitelé klubů nebojí a do další stávky se s chutí pustí. Jejich sport se totiž zase zotaví, přesně jak to ukázala historie.

Názory hráčské asociace i klubů se stále liší, i po nočním jednání v Torontu, kterého se účastnilo na 70 hráčů.

Do vypršení kolektivní smlouvy zbývá ještě 23 dní a každý doufá, že tak jak fanoušci ctí svou hru a své kluby, budou i majitelé ctít své věrné příznivce a nejlepší hokejová liga světa odstartuje včas.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud