Pavel Bárta
5. září 2012 • 14:32

Florida dává smysl, připustil nespokojený gólman Luongo

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dal o sobě zase vědět. Roberto Luongo musí řešit svou budoucnost bez ohledu na to, jak dopadnou jednání o nové kolektivní smlouvě. Ve Vancouveru přišel o místo neohrožené brankářské jedničky, z ní ho vystrnadil mladší Cory Schneider. V červenci požádal o výměnu a už tehdy se objevily zvěsti především o jeho návratu na Floridu. Po dvou měsících 33letý gólman připustil, že na těch řečech něco bude…



„Dává to smysl. Mně, z hlediska mé kariéry i pro mojí rodinu,“ řekl Luongo v rozhovoru pro deník South Florida Sun Sentinel: Ve Vancouveru byl neotřesitelnou jedničkou. Během prvního kola play off proti Los Angeles však svoji pozici zřejmě nadobro ztratil.

Přeskočil ho náhradník Cory Schneider, s nímž Canucks v létě podepsali tříletý kontrakt na 12 milionů dolarů (240 milionů korun). Od té doby se zdají Luongovy dny na západě Kanady být sečteny, i když o jeho odchodu se spekuluje zhruba dva roky,

Na Floridě už chytal pět sezon. Bylo to v letech 2001 až 2006, před jeho odchodem do Vancouveru. Na léto se tam se ženou a dětmi pravidelně vrací. Spekulovalo se ještě o Chicagu a Torontu, kde potřebují elitního brankáře.

Ovšem zrovna generální manažer floridských Panthers Dale Tallon opakovaně prohlásil, že je spokojený se současnou trojicí. Tu tvoří veteráni Jose Theodore a Scott Clemmensen, kteří jsou o dva roky starší než Luongo, a nadějný švédský mladík Jacob Markström.

„Jsou tu i jiné možnosti. Téhle (Florida) bych z pochopitelných důvodů dal přednost, ale zároveň si nezavírám dveře jinam, pokud se něco objeví,“ dodal Luongo, jehož případnou výměnu komplikuje i jeho vysoká smlouva.

Má platnost ještě na deset let a každoročně ukrojí z klubového rozpočtu 5,33 milionů dolarů. Obsahuje i podmínku, že nesmí být vyměněn a pokud ano, musí s transakci posvětit.

Luongo, který před dvěma lety na olympiádě pomohl týmu Kanady ke zlatým medailím, by rád pokračoval tam, kde si zachytá většinu zápasů. Snaží se zachovat trpělivý, Canucks mezitím sondují trh a hledají schůdné varianty. Těžko si představit, že by se nespokojený gólman ještě vrátil.

„V životě musí člověk zvládat i těžké situace. Nevím, co se může stát. Jediné, co můžu dělat, je pokračovat v práci a zachovat si pozitivní mysl. A věřit, že všechno nakonec klapne,“ shrnul Luongo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud