7. září 2012 • 12:52

Jágr si tréninky i zápasy fakt užívá, bude to s ním zábavné, říká kapitán Dallasu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má doma zlato z olympiády nebo z mistrovství světa, v NHL odehraných 12 sezon (všechny v dresu Dallasu) a chystá se na šestou sezonu s kapitánským céčkem na hrudi. To je Brenden Morrow, jeden z nejrespektovanějších kapitánů v lize. Před novou sezonou se do jeho týmu přistěhovali veteráni Jaromír Jágr a Ray Whitney a miláček texaského publika má radost. "Konečně budu zase v týmu mladíkem," smál se Morrow během rozhovoru pro nhl.com.



Ač se v létě kvůli několika ofenzivním akvizicím a možné ztrátě místa v prvních dvou útocích chvílemi mluvilo o Morrowově odchodu, tým se nakonec svého lídra nezbavil. Přitom nabídek měl nepočítaně.

Sám třiatřicetiletý útočník je rád, že zůstal v týmu, který ho před patnácti lety draftoval a on v něm strávil celou dosavadní kariéru. Dallasu sice poslední čtyři sezony boje o Stanley Cup unikly, Morrow ale věří, že s novými posilami už trend posledních let pokračovat nebude.

"Poslední roky jsme o play off bojovali. Teď se udělaly změny v týmu a my se chceme stát klubem, co se bude rovnou moci ucházet o Stanley Cup," řekl Morrow i na adresu nově příchozích.

Do mladého týmu Stars přišly s Jágrem a Whitneym zkušenosti, navíc získal Dallas při výměně produktivního Dereka Roye z Buffala. A to i za cenu skutečně vysokou, vzdát se musel Stevea Otta, oblíbence domácího publika a jednoho z nejnenáviděnějších hráčů posledních let. A také dobrého kamaráda kapitána Stars.

"Ale na nové kluky se těším, mluví za ně čísla, netřeba je představovat," vysvětloval hráč s více než osmi sty starty v NHL.

"Whitney je skvělý hráč do šatny a dobrý vůdce. O Jaromírovi toho moc nevím. Kromě toho, co v kariéře dokázal. Co o něm taky říkat? Je to budoucí člen Síně slávy, vítěz Hart Trophy, poslední roky hraje jako zamlada a je na něm vidět jak si zápasy a tréninky užívá. Bude to zábavný rok," hodnotí závěrem Morrow.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud