Jakub Hlaváč
13. září 2012 • 10:16

Crosby si chce konečně pořádně zahrát. Zvažuje Evropu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ničily ho bolesti hlavy, následky otřesu mozku. Hvězdný Sidney Crosby si poslední dvě sezony zle neužil. Zvládl v nich pouhých 63 zápasů základní části. Teď je konečně zdravý. Těší se na hokej jako nikdy. Jenže NHL hrozí výluka, takže slavný Kanaďan zvažuje přesun do Evropy.



Hladově se vrhal po puku, každý měl být jeho kořistí. Zámořští pozorovatelé žasli, s jakou chutí Sidney Crosby na začátku září trénuje, jak ho pohyb po ledě baví. Má k tomu dostatečně dobrý důvod, po dvou letech ho neomezuje ničivá bolest.

„Cítím se naprosto skvěle,“ hlásil pro list Pittsburgh Post-Gazette. „Nic mě neomezuje, cítím se stoprocentně zdravý. Už nemusím myslet na svá zranění a můžu se plně soustředit na hokej. To je skvělé,“ pochvaloval si.

V hale se připravoval s několika spoluhráči z Penguins, společně se pak chystali na další kolo jednání vedení ligy s hráčskou asociací. Ve středu a čtvrtek se mělo v New Yorku sejít 250 až 300 hráčů. Jenže i olympijský vítěz z Vancouveru tuší, že dohoda je zatím v nedohlednu.

Zámořským novinářům potvrdil, že by v případě delší stávky byl ochotný přesídlit do Evropy a hrát hokej zde. Kde přesně neupřesnil, nicméně ruské kluby už začali pochopitelně situaci sondovat a první nabídky se dají očekávat velmi rychle po oficiálním vyhlášení výluky (15. září).

Největší šanci by zdánlivě mohl mít Mettalurg Magnitogorsk, za který mocně lobuje Crosbyho parťák Jevgenij Malkin. Sám do svého mateřského klubu jistojistě zamíří a rád by si sebou vzal svého kapitána z Penguins.

KHL se může těšit na solidní představení. Sidney Crosby v plné síle, toho si ani NHL už hodně dlouho neužila.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud