Miroslav Horák
13. září 2012 • 10:37

Další jednání krachla. A fanoušci smutní: NHL ohlásí o víkendu STOP

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani další debata v New Yorku mezi vedením NHL a hráčskými odbory nepřinesla kýžený efekt, což znamená jediné: v sobotu se očekává oznámení definitivního resumé: zámořská liga v říjnu nevypukne, hráči se mohou rozjet do Evropy. Pokud v následujících hodinách nenastane zázrak a  mimořádný obrat, český fanoušek se může těšit na vyšperkovanou extraligu.



Podle informací kanadské televize TSN vedení NHL předložilo hráčské asociaci mírně upravenou verzi předchozího návrhu, ovšem ten se jejím autorům vrátil zpět. Naopak hokejisté prostřednictvím svého předáka Donalda Fehra učinili další protinávrh, jehož detaily nejsou známy.

Ohniskem sváru nadále zůstává problematika dělení příjmů z výnosů ligy, na něž jsou vázány mzdy hráčů. Majitelé klubů NHL chtějí zkrátit výtěžek hráčům z 57 procent na 49. Dost možná by vrcholní manažeři přistoupili i na rovnoměrné dělení, ovšem sportovci žádají větší podíl.

„Nikdo si nepřeje uzavřít novou dohodu víc než já,“ cituje komisionáře NHL Garryho Bettmana stanice RDS.

Velký boss soutěže naléhá na hráče, ať kývnou. „Do konce týdne mají odbory možnost přijmout náš návrh, který se lehce liší od toho předchozího. Pokud se tak nestane, nabídku stahujeme.“

Bettman přitom protější straně slibuje, že v rámci nového šestiletého kontraktu se budou mít rok od roku lépe.

„V příští sezoně chceme mzdy hráčů ztenčit o sedm procent, za další rok to bude méně a po dvou letech se vrátíme k původnímu dělení. Doufám, že hráči se nad tímto návrhem seriózně zamyslí,“ věří Bettman, že se v průběhu podzimu NHL rozjede.

Jednání bere hráčská asociace vážně, dochází na ně v hojném počtu.
Jednání bere hráčská asociace vážně, dochází na ně v hojném počtu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud