20. října 2012 • 15:48

Jednání v NHL se přiostřuje a létají facky. Jsem znechucený, říká Crosby

Autor: hok, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hák - a hned protiúder. Jednání o nové kolektivní smlouvě NHL připomínají pěstní souboj. Nebo spíš už tahle vysoká hra sklouzla k fackování. Ke slovnímu určitě. Na čtvrtečním rokování v Torontu předložila hráčská asociace tři různé protinávrhy. A šéf ligy Gary Bettman podněty odborů bez rozpaků smetl. Po záblesku, že výluka co nevidět skončí, přišla zase beznaděj.



Mysleli, že je šance se dohodnout. A znovu nic. „Deset minut - a bylo po všem,“ shrnul po dalším dějství zklamaný Sidney Crosby, jeden z 18 hráčů, kteří přišli podpořit svého předáka Donalda Fehra.

S delegací se dostavily i další hvězdy jako Jonathan Toews, Jarome Iginla a Eric Staal. Ale komisionář Bettman po asi hodině schůzku uťal. „Víc jsme si neměli co říct. Jsem zklamaný a znechucený,“ prohlásil.

Tak silné výrazy dosud nepoužíval. Byl to vyostřený boj, ale ve vší slušnosti. Začalo však přituhovat. Jedna strana hází vinu na druhou. Šance, že by NHL měla v nejbližší době začít, opět silně povadly. „Nevím, zda je jejich ochota vyjednávat skutečně obsažena v předložených nabídkách. Byly vcelku tvrdé a ve stylu,buď to vezměte, nebo nechte být‘,“ hodnotil po čtvrtečním setkání roztrpčeně Sidney Crosby.

Taky naznačil, že myslí na náhradní angažmá. „Už se o to zajímám o něco usilovněji. Snažím se dopátrat, jak se věci mají. A zrovna teď to moc dobré není,“ uvedl 25letý kapitán Pittsburghu. Hráčské odbory však také dál mluví jiným jazykem než NHL.

Ta trvá na zkrácení maximální délky hráčských kontraktů a naopak chce prodloužit nováčkovské smlouvy i lhůtu, kdy se hokejista stane volným agentem. To vše za přerozdělování zisku ligy v poměru 50 ku 50.

Nicméně výluka zatím stále platí do 25. října, ať poslední kolo jednání dopadlo, jak chtělo, ani po čtvrtku nic nezměnilo a NHL termín neposunula. Její boss neztrácí víru, že se do té doby ještě povede uzavřít novou kolektivní smlouvu. „Pořád doufám, že se můžeme domluvit včas, abychom mohli začít 2. listopadu a mohli sehrát všech 82 zápasů. Ale když se podívám na návrhy, které jsme obdrželi, začínám mít obavy... “ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud