Zdeněk Janda
25. března 2013 • 07:28

Jágrův Dallas se zbavil kapitána. Morrow jde do Pittsburghu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DALLASU | V Dallasu vybuchla přestupová bomba. V hlavní roli 34letý útočník Brenden Morrow, uctívaný kapitán, jenž za dvanáct let v NHL nehrál jinde než za Stars. Ale na to už zapomeňte, teď se stěhuje do Pittsburghu. Za něj přichází 20letý talentovaný obránce Joe Morrow, shodou okolností jmenovec... Dallas se tedy loučí s ikonou klubu. A co bude s Jaromírem Jágrem, o němž se v souvislosti s trejdem rovněž hodně mluvilo? Zdá se, že už to nebude tak horké. Těžko by se po kapitánovi Stars zbavili i nejlepšího hráče...



Jeho jméno se ve spekulacích o možném trejdu hojně objevovalo. A nakonec to tak skutečně dopadlo, Brenden Morrow, bojovník, jenž by se pro tým přetrhnul, nakonec míří do Pittsburghu. V létě by mu vypršel kontrakt, takže není divu, že se ho klub pokoušel nabídnout. Dostal za něj obránce, jenž by měl mít před sebou velkou budoucnost. Naposledy hrál AHL za farmářský klub Penguins. Takže z tohoto pohledu to byl logický krok.

„Nebylo to jednoduché rozhodnutí. Vždycky jsem měl na mysli to, abych myslel na budoucnost klubu, ale zároveň i to, abychom pro Brendena našli místo, které by dávalo smysl. Věřím, že se teď obě tyto dvě věci povedly,“ uvedl Joe Nieuwendyk, generální manažer klubu.

Morrow, jenž v klubu působil nepřetržitě od roku 1999, včera během odpoledne souhlasil s tím, že se vzdá klauzule ve smlouvě, že bez svého souhlasu nemůže být vyměněný. A kývnul na to, že se jeho další kariéra bude odehrávat v Pittsburghu. Tedy v klubu, který má velkou šanci na Stanley Cup.

A jak tento trejd ovlivní i možný přesun Jaromíra Jágra? Rovněž jeho jméno se v minulých dnech objevovalo ve spekulacích. Vedení klubu se k tomu nevyjádřilo, stejně jako sám hráč. Včera totiž tým neměl trénink, po sobotním vítězství nad Coloradem dostali hráči volno.

Ale zdá se, že snaha vyměnit Jágra a získat za něj nějaké lukrativní zboží pro budoucnost, už nebude tak aktuální. Protože těžko by se vedení klubu vedle ikony a kapitána zbavilo Jágra, tedy aktuálně největšího lákadla pro fanoušky, klíčového hráče a nejproduktivnějšího muže sestavy. To už by pro Stars byla příliš tvrdá rána. Zvlášť teď, kdy tým má stále reálnou šanci, že si zahraje play off.

Kanaďan Morrow má před sebou novou kapitolu. V Pittsburghu už se na něj těší mimo jiné kapitán Sidney Crosby, s nímž si útočník zahrál na olympiádě ve Vancouveru, kdy oba získali zlato.

Teď se spolu pokusí vyválčit Stanley Cup.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud