Zdeněk Janda
2. dubna 2013 • 08:55

Dallas opět padl. Řekne si Jágr přeci jen o výměnu? Zbývá poslední den

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DALLASU | Mělo to být utkání, v němž si hokejisté Dallasu zlepší náladu po prachbídném výkonu proti Los Angeles (2:3). Ale to se tedy nezdařilo. Ani v nočním utkání proti Anaheimu se Stars příliš nepředvedli, prohráli 0:4, v boji o play off ztrácejí tři body, ale hlavně jejich sebedůvěra sletěla dolů... A začíná se opět mluvit o výměnách, spekulace se přiživují i u českého jména Jaromír Jágr...



Dva domácí zápasy ve dvou dnech. Dvě porážky. Proti Anaheimu už to bylo i dost na fanoušky, kteří v průběhu třetí třetiny sem tam zabučeli.

„Je to zklamání. Zbývá nějakých čtrnáct zápasů, nebo kolik, z těch posledních nemáme ani bod. Je to pěkně mizerný pocit,“ říkal smutně centr Jamie Benn.

Dallas do konce základní části čeká třináct utkání, z toho jen pět doma a osm venku. Takže situace je vážná. Ještě před dvěma dny byla kabina plná optimismu, všichni byli nažhavení na boj o play off. Dvě mrzuté domácí porážky ale všechno obrátily naruby.

Navíc se nezdálo, že by ze strany hráčů tryskala opravdu buldočí snaha. Předtím proti Los Angeles vůbec ne, tentokrát už více. Ale pořád málo na to, aby to přiválo nějaké body.

Uzávěrka je ve středu večer

A i rozpoložení Jaromíra Jágra je mizerné. Pochopitelně. Proti Ducks se snažil, na ledě strávil přes 23 minut, nejvíce ze všech útočníků. Ale jeho nápady zůstaly bez odezvy. Benn i Nystrom, parťáci v útoku, spoustu šancí promarnili. Spolu s gólmanem Kari Lehtonenem byl Jágr jasně nejlepším hráčem. Ale jeho snaha zůstala utopená...

Proto se v Dallasu opět začalo mluvit o tom, jestli klub Jágra nevymění. Tedy ne proto, že by ho nechtěl. Ale spíš pro to, že by si o to legenda sama řekla. Aby si našla místo, kde by si zahrála play off. Protože pokud Stars budou pokračovat v podobných výkonech, šance je nulová.

Dají se tedy očekávat trejdy. A generální manažer Joe Nieuwendyk z toho bude mít zamotanou hlavu. „To jsou určitě těžká rozhodnutí,“ připustil klubový šéf o druhé pauze utkání s Anaheimem. Už v tu dobu bylo jasné, že pro Stars ten zápas skončí porážkou...

Nejbližší hodiny ukážou, jakým směrem se Dallas chce vydat. Jágr i Nieuwendyk předem avizovali, že oba chtějí, aby jejich spolupráce pokračovala. Sám Jágr v nedávném rozhovoru pro Sport řekl, že se nikam stěhovat nechce. Že je v Dallasu šťastný a spokojený.

Ale kdo ví, co s tím provedou dva poslední nevydařené zápasy... Jágr k tomu po utkání nechtěl nic říkat.

Další utkání čeká Dallas v noci na čtvrtek v Anaheimu. Tedy už po uzávěrce přestupů, která vyprší ve středu 3. dubna v devět večer českého času...

Daniel Winnik uniká s pukem Eriku Nystromovi.
Daniel Winnik uniká s pukem Eriku Nystromovi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud