16. července 2013 • 10:34

Mezi juniory znovu zářil, teď se bude Stránský probíjet do sestavy Dallasu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chystá se na velký krok. Na nadaného útočníka Matěje Stránského čeká přesun z juniorského hokeje mezi dospělé a v nováčkovském kempu Dallasu se na další krok velmi poctivě připravuje. "Jsem šťastný, že tu můžu být a všem ukázat, co všechno umím," raduje se autor pětaosmdesáti bodů z minulé sezony.



Dvacetiletý rodák z Ostravy je od svého draftu v roce 2011 velmi příjemným překvapením. V sezoně 2010/2011 zaznamenal ve WHL v dresu Saskatoon Blades 26 bodů a jeho výkony mu na výběru talentů vynesly až šesté kolo a 165. místo. Jenže v následujících dvou letech přišel prudký obrat a Stránský ve 142 utkáních pobral 166 bodů a na své jméno slyšel chválu ze všech stran.

Přesto sám moc dobře ví, že cesta do NHL bude ještě dlouhá. "Ale být v kempu a připravovat se tu s ostatními je pro mě další krok a také pořádná výzva. Hodně se těším," řekl český útočník v rozhovoru pro dallasnews.com.

V kempu mladíků se snažil vylepšit své schopnosti po boku Radka Faksy, nebo nejnovější akvizice Valerije Ničuškina. To je talentovaný ruský útočník, kterého si Stars vybrali v letošním draftu z desáté pozice. A Stránský ví, na čem pracovat. "Hlavně musím vylepšit bruslení, na tom se makám už delší dobu," vykládal mladík.

Jeho dalším cílem je záříjové setkání mladíků v Traverse City. Tam se objeví hokejový výkvět například z týmů Detroitu, St.Louis, Minnesoty nebo právě Dallasu. "A tam už to bude na něm. Rádi bychom Matějovi svěřili slušnou roli v našem týmu v AHL, tak uvidíme, co dokáže," řekl asistent generálního manažera Les Jackson.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud