23. července 2013 • 11:30

Ohlasy fanoušků: Vyhazuju dres Kovalčuka a jdu si koupit Jágra

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY FANOUŠKŮ | Podpis na kontraktu by se měl objevit až v průběhu dneška, že ho Jaromír Jágr umístí na smlouvu s logem New Jersey Devils už je ale jisté od včerejšího dne. Spektrem hokejových fanoušků se tak mohly začít šířit názory a spekulace, zda-li šlo pro klub o dobré rozhodnutí, jestli český hokejista na NHL pořád má a jaká bude jeho týmová role.



Cestu pro českého útočníka vydláždil v New Jersey ruský hokejista Ilja Kovalčuk, který se zničehonic rozhodl s vedením Devils rozejít a odejít do ruského Petrohradu. A tyto dvě hokejové persony také patřily v diskuzích často k tématům hovoru.

"Jakmile dorazím domů, objednám si Jágrův dres. A ještě se musím rozhodnout, jestli dres Kovalčuka vyhodím předtím, nebo až potom," napsal na fanouškovský server hf.boards fanoušek s přezdívkou Robert Theodorson.

Mezi hokejovými diskutéry se samozřejmě často objevují i jízlivé hlasy. Například, že Jágr vystřídá v NHL všech třicet týmů a s hokejem sekne až v šedesáti, nebo že jeho rozhodnutí není kvůli hodnotě smlouvy (očekává se roční příjem 4 miliony dolarů) vůbec překvapivé a že bude vlastně jen návnadou ve chvíli, kdy Devils na konci sezony nepostoupí do play off.

Po předchozím vzoru, který ale Jágr předváděl ve Philadelphii, Dallasu a Bostonu, se příznivci týmu těší především na spolupráci zkušeného harcovníka s mladým jádrem mužstva. "Je to super, v týmu jsou hráči jako Adam Henrique, Jacob Josefson nebo Adam Larsson a těm Jágr určitě hodně pomůže," připomněl výchovné schopnosti českého útočníka uživatel SMantzas.

Jak se ve svých hokejových dovednostech vylepšit, to je produkt, který český hokejista poslední roky nabízí spoluhráčům. Z Jágrova umění hodně čerpali například Brad Marchand v Bostonu, obránce Brenden Dillon v Dallasu a hlavně současný kapitán Flyers Claude Giroux. Právě fanoušci Philadelphie, se kterými se New Jersey bude potkávat často, přesun také hojně komentovali.

Ale nešlo o žádnou nenávist. Bylo vidět, že raději by Jágra viděli v jejich oranžovém dresu. "Hodně štěstí Jagsi (ne proti nám). Nejraději bych byl, kdybys mohl hrát za Flyers," napsal OriginJM.

A zapomenuta už je i Jágrova série z play off v dresu Bostonu, kde osmašedeástka nedokázala vstřelit ani jednu branku. "Každý, kdo Jágra sleduje tak vidí, že i když hraje na 60-70%, tak je lepší než většina hráčů, kteří hrají na 100%. Když přišel do Dallasu, tak každý tvrdil, že už to má za sebou. No a on tam byl nejproduktivnější hráč," připomněl Tattoo.

Devils jsou ale územím Patrika Eliáše, to každý místní fanoušek moc dobře ví. Ze spolupráce dvou českých hokejových hvězd mají příznivci velkou radost. "Když dokázal Eliáš předloni udělat ze skomírajícího Petra Sýkory dvacetigólového střelce, nebude mít problém pomáhat i Jágrovi," přispěl svým názorem hlaverty06.

Každopádně na Devils bude v příštím ročníku upřeno plno hokejových pohledů, protože v jejím dresu dost možná budou odehrávat poslední sezonu v NHL dvě legendy, Martin Brodeur a Jaromír Jágr. Oba mají dávno jisté místo v Hokejové síni slávy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud