25. července 2013 • 04:48

Jak se pekl Jágrův kontrakt. O 68 se jen žertovalo, říká Svoboda

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skoro tři týdny trvalo, než si Jaromír Jágr našel v NHL své nové působiště. Legendární útočník i jeho agent Petr Svoboda prý ale byli před konečným podpisem s New Jersey Devils naprosto v klidu. „To čekání nebylo vůbec o tom, že by o Jardu nebyl zájem,“ tvrdí střelec zlaté trefy z olympijského finále v Naganu v rozhovoru pro deník Sport.



Podle Svobody bylo na trhu méně peněz kvůli nižšímu platovém stropu, a tak byl proces vytváření kontraktu složitější než v předešlých dvou sezonách. „Neměli jsme obavy. S Jardou nám bylo jasné, že letos to bude trvat delší dobu,“ říká Jágrův agent.

Nakonec po českém veteránovi sáhli Ďáblové z New Jersey s generálním manažerem Lou Lamoriellem, který je vyhlášený svými přísnými pravidly, podle nichž hráči musí v klubu fungovat. Svoboda je ale přesvědčený, že Jágr s ním bude vycházet skvěle.

„Při našich schůzkách deklaroval, jak moc si Jardy váží. Především jeho poctivosti vůči sobě. To, jak je k sobě tvrdý po čtyřicítce, z toho byl Lou nadšený. Z té pokory k hokejovému řemeslu,“ vypráví pro Sport Jágrův spoluhráč z Nagana.

New Jersey Devils už začali prodávat Jágrovy dresy s číslem 68
New Jersey Devils už začali prodávat Jágrovy dresy s číslem 68

„Ras“ Lamoriello prý ani na chvilku neuvažoval o tom, že by v případě české legendy vyžadoval dodržení pravidla o číslech na dresech, které se v Devils nesmí přehoupnout přes třicítku.

„S hráčem Jágrova kalibru řešit číslo na dresu, to nepřichází v úvahu. Ale ze srandy na tohle téma přišla řeč. Zasmáli jsme se a pak Lou vážně dodal, že na něco takového v Jardově případě vůbec nepomyslel,“ vysvětlil Svoboda.

Rozhovor s Petrem Svobodou o tom, jak vznikal Jágrův kontrakt, čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud