13. srpna 2013 • 11:07

Vítkovický Walker míří na kemp NHL. Australana vyzkouší Washington

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na draftu své jméno znovu neslyšel, přesto se o šanci hrát v NHL popere. Australský hokejista Nathan Walker, který se základům hokeje dospělých učil v české extralize v dresu Vítkovic, byl pozván na zkoušku do kempu nováčků Washingtonu. Tam se mimo jiné objevil už vloni. "Walker každé střídání odevzdá na ledě maximum a je to skvělý bruslař," řekl skaut Goran Stubb pro nhl.com.



Rodák z britského Walesu se na zámořskou štaci vydal na začátku ledna po šesti sezonách v českých soutěžích. V extralize za tým Vítkovic odehrál celkem 54 zápasů a připsal si deset bodů za čtyři góly a šest nahrávek.

Od prvního měsíce roku 2013 hájil australský křídelník barvy Youngstown Phantoms v USHL a na stejném místě by měl pokračovat i v příští sezoně. Pokud ovšem vedení Capitals natolik nezaujme, aby mu nabídlo profesionální kontrakt.

V týmu Phantoms se energickému hokejistovi dařilo. Ve 29 duelech zaznamenal 34 bodů (7 branek a 27 nahrávek) a pomohl tým nakopnout při nepovedeném startu do sezony. Youngstown totiž začátek roku odstartovali jedenácti prohrami a pouze pěti výhrami. Nakonec ale skončili na třetím místě ve Východní konferenci.

Na další ročník se Walker pilně připravuje v Čechách, šanci být prvním Australanem v NHL rozhodně nechce minout.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud