15. srpna 2013 • 09:46

Hokejisty New Jersey převezme vlastník basketbalistů Philadelphie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový klub New Jersey Devils, do jehož kádru patří i čtveřice českých hráčů Patrik Eliáš, Marek Židlický, Jaromír Jágr a Rostislav Olesz bude mít nového majitele. Podle informací agentury AP tým a nájemní smlouvu v hale Prudential Center převezeme Josh Harris, který je vlastníkem basketbalistů Philadelphie 76ers v NBA.



Trojnásobní vítězové Stanleyova poháru mají již delší dobu finanční problémy a jejich dluhy vyšplhaly na 230 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Podle magazínu Forbes navíc dosavadní vlastník Jeff Vanderbeek zmeškal první splátku restrukturalizovaného dluhu.

"Ďáblové" by měli změny ve vlastnické struktuře ohlásit na dnešní tiskové konferenci. Podle pravidel NHL k takovému oznámení může dojít teprve tehdy, když prodej schválí Rada guvernérů NHL.

Transakce vyvolala starosti v NBA, aby Harris neměl zájem přestěhovat 76ers z Filadelfie. "Josh a jeho partneři v Sixers milují Filadelfii a jsou s ní pevně svázáni," vyloučil podobné úvahy zástupce komisionáře NBA Adam Silver.

Vanderbeek měl na Devils permanentní vstupenku již v 80. letech a finančně do klubu vstoupil v roce 2000. Většinovým vlastníkem se stal čtyři roky nato. Podílel se i na výstavbě haly Prudential Center, která byla otevřena v roce 2007.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud