21. srpna 2013 • 10:17

Jágr: S rýží a saláty končím, zůstanu věrný masu, prejtu a jitrnicím

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Kladně už pilně dře na novou sezonu, čeká ho možná poslední ročník v zámořské NHL. Aktivní je i směrem ke své Hokejové rodině. Jaromír Jágr naposledy prozradil, jak u něj funguje změna jídelníčku. Z tatranek a coly přešel na ryby a saláty, zhubl. Jenže s tím je konec. "Začal jsem se cíti jako ryba bez vody, nemůžu jít do risku. Zůstanu věrný tomu, co u mě fungovalo celý život," napsal Jágr na svém Facebooku.



Legendární útočník prožil asi nejnáročnější sezonu dlouholeté kariéry. Odehrál přes sto zápasů, s Bostonem dokráčel až do finále play off. Tam zůstal těsně pod vrcholem, prsten pro šampiony NHL nakonec navlékali hráči Chicaga.

Jágr si odmala potrpí na sladké. Po návratu z Ameriky přiznal, že oproti jiným vrcholovým sportovcům příliš neřeší ideální jídelníček, že doposud "jel" na oblíbenou bábovku a coca-colu. To chtěl změnit, aby získal více lehoksti a energie.  


"Na jídlo jsem lajdák. Nějaké vitamíny a doplňky stravy? Vůbec. Vždycky jsem si dal bábovku, coca-colu a šel na to. Vím, že v tomto směru mám velké rezervy. Dlouho jsem neměl důvod to měnit, protože mi to vycházelo. Když to teď změním, jsou to další kroky, které mě posunou," říkal Jágr v nedávném rozhovoru pro deník Sport.

Útočník, který běžně váží okolo 110 kilogramů, skutečně změnil životosprávu. Jak u něj přechod na nový režim dopadl? "Zjistil jsem, že změna stravy funguje. Kdo chce zhubnout pět šest kilo během chvíle, stačí trochu změnit stravu. Víc salátů, rýže, ryb, málo masa a sladkého," napsal na Facebook své Hokejové rodině.

"Ale já s tím končím. Přeci jenom jsem kluk ze statku, který vyrůstal na masu, prejtu a jitrnicích. Teď, když to tělo nedostávalo, jsem se začal cítit jako ryba bez vody! Sice hubenější, ale také fyzicky slabší," přiznal 41letý útočník.

Nejlepší český hokejista historie se nejspíš vrátí k modelu, který u něj fungoval po celou kariéru. "Vypadá to, že to bude moje poslední sezona, proto nemůžu jít moc do risku. A zůstanu věrný tomu, co u mě fungovalo celý život," dodal Jágr.

Jaromír Jágr se zavazadly v příletové hale
Jaromír Jágr se zavazadly v příletové hale

Co napsal Jágr na facebooku své "Hokejové rodiny"
Ahoj rodino. Zjistil jsem, že změna stravy funguje. Kdo chce zhubnout pět šest kilo během chvíle, stačí trochu změnit stravu. Víc salátů, rýže, ryb, málo masa a sladkého. Ale já s tím končím.Přeci jenom jsem kluk ze statku,který vyrůstal na masu, prejtu a jitrnicích:) A teď,když to tělo nedostávalo,začal jsem se cítit jako ryba bez vody!:) Sice hubenější,ale také fyzicky slabší...Vypadá to,že to bude moje poslední sezona,proto nemůžu jít moc do risku.A zůstanu věrný tomu,co u mě fungovalo celý život.

A ještě bych se rád vrátil ke včerejším fotkám z reklamy pro Reebok.Četl jsem některé komentáře a kvalita fotek se vám moc nelíbila.Není se čemu divit.Fotil to řidič Šána,snažíme se mu totiž najít jiné zaměstnání,kterému se může věnovat po dobu, co já jsem v USA. Bohužel tahleta zkouška nám nevyšla:)...... Ale mohlo to být i horší. Buďme rádi, že se nám na fotkách neobjevily jeho prsty!... Na to, že fotil poprvé,to nebylo až tak špatné... Ale vydělávat si tím rozhodně nemůže!:) Profesionální fotky, které pořídil Jaroslav Šimandl, uvidíme až na plakátech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud