Jakub Hlaváč
6. října 2013 • 08:30

Střelec Hertl: Nejkrásnější moment hokejového života!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Sklouzl se v euforii po ledě, zapumpoval rukou a už přijímal gratulace. Hokejista San Jose Tomáš Hertl si v nočním duelu NHL proti Phoenixu (4:1) připsal své první dva góly v NHL a stal se první hvězdou večera. Trefy věnoval přítelkyni a sám si užíval senzační start zámořské mise.



Srazí se, vystřelí. Svou postavou pokryje puk stejně jako v extralize, nikoho se nebojí. Devatenáctiletý Tomáš Hert ukazuje, že na NHL je připraven velmi dobře. Co dobře. Výborně. Premiéru přetavil v asistenci, ve druhém svém utkání za Shakrs už pálil do sítě. Hned dvakrát.

Tomáš Hertl v NHL
Proti Vancouveru (4:1):
1 asistence, 2 střely, 2 hity, +/-: +1,
čas na ledě: 16:14,
na ledě při přesilovkách: 4:27.

Proti Phoenixu (4:1):
2 góly, 4 střely, 1 hit, +/-: +1,
čas na ledě: 16:40,
na ledě při přesilovkách: 2:15.

Před první trefou proskočil mezi obránci, srovnal si puk do bekhendu a propálil gólmana Coyotes Mika Smithe. „V tu chvíli jsem prožíval nejkrásnější okamžiky mého hokejového života,“ rozplýval se český reprezentant.

A když se vzápětí prosadil umnou tečí podruhé… „Tak už jsem ani nemohl věřit, že to je možné,“ smál se. Před brankovištěm se z něj stává pán. To, co předváděl v extralize, teď využije dvakrát tak. Na užším ledě je jeho stabilita skvělou zbraní.

Parťáci ho na střídačce hecovali, ať se trefí ještě jednou. „Už to nevyšlo, i když jsem tam měl v závěru pokus i na prázdnou branku. Nevadí, to bych chtěl asi opravdu moc,“ nesmutnil, vždyť i tenhle zápis byl snový.

VIDEO | Hertlova premiérová trefa v NHL

Po vítězném duelu byl vyhlášen hlavní hvězdou večera a statečně se zhostil i povinnosti s tím spojené. Promluvil k plné hale v bleskovém rozhovoru. „Moje přítelkyně má dneska narozeniny… Tyhle góly jsou pro tebe!“ vzkázal své slečně Anetě, která byla na tribuně.

Rozhovor s Tomášem Hertlem čtěte v pondělním vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud