20. října 2013 • 16:30

Erat je zpátky! Nechtěný útočník třemi nahrávkami zničil Columbus

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažívá nejhorší start do sezony v kariéře. Zkušený český útočník Martin Erat, který má na svém kontě více než 700 utkání v NHL, si nedokázal v nabité sestavě Washington Capitals po jarním trejdu z Nashvillu najít stabilní místo. Teď ale konečně ukázal, že když dostane šanci, má týmu co nabídnout. V sobotním zápase proti Columbusu (4:1) si připsal tři nahrávky a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.



Už se dokonce začalo mluvit o trejdu a nešlo se divit, jen Eratův čas strávený na ledě dával tušit, že takhle to zkrátka nejde. Urputný bojovník a majitel olympijského bronzu z roku 2006 strávil až do sobotního utkání na ledě jen jednou více než deset minut a pravidelně byl zakopaný ve třetí nebo čtvrté řadě Capitals.

VIDEO: Erat nejdříve byl u gólu Laicha

Přitom rodák z Třebíče býval v Nashvillu zvyklý na první útok a plno času v přesilových hrách. A nedá se říct, že by si ho nezasloužil. Proti Columbusu se trenér Adam Oates rozhodl, že po předchozích ne úplně vyvedených zápasech jeho mužstva dá českému křídlu šanci.

VIDEO: Pak pomohl připravit gól Brouwerovi

Erata nasadil do formace s Troyem Brouwerem a Brooksem Laichem a ten se odvděčil dvěma přesnými nahrávkami na gól. Třetí přidal během přesilovky, do které naskakoval s Ovečkinem nebo Mikem Greenem.

"Je fajn odehrát dobrý zápas, ale víte jak to je, nakonec je to všechno hlavně o výhře mužstva," odpověděl tradiční frází český útočník v rozhovoru pro nhl.com. Během hlasování o tři hvězdy večera se před něj dostal jen brankář Braden Holtby, který pochytal 37 střel soupeře.

VIDEO: A bodoval i v přesilové hře

"Marty je skvělý hokejista a dokazuje to už několik let. Vím, že není spokojený se svou současnou rolí v mužstvu, měli jsme o tom nedávno debatu. Přesto jsem rád, že vezme jakoukoliv roli v týmu a nikdy nic neodflákne," pochválil Erata trenér Adam Oates.

V úterý čeká na Washington přesun do Winnipegu a začátek pětizápasové série venkovních utkání.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 10. • 01:00
Washington Capitals
Washington Capitals
4:1
ONLINE
20. října
01:00
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
Góly

Domácí: 21:58. Ward, 27:43. Laich, 44:20. Brouwer, 46:34. Ovečkin

Hosté: 55:05. Anisimov

Sestavy

Domácí: Holtby (Neuvirth) – Green, Schmidt, Carlson, Alzner, Oleksy, Urbom – Ovečkin, Bäckstrom, Johansson – Brouwer, Laich, Erat – Ward, Grabovskij, Chimera – Fehr, Wilson, Volpatti

Hosté: Bobrovsky (McElhinney) – Ťjutin, Johnson, Wisniewski, Murray, Savard, Nikitin – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Umberger, Johansen, Anisimov – Comeau, Letestu, Collins – Boll, MacKenzie, Craig

Rozhodčí

McCauley, O'Halloran – Mach, Murphy

Stadion

Verizon Center, Washington

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud