20. prosince 2013 • 06:46

Útok na Hertla! Českou hvězdu kolenem zranil kapitán Los Angeles

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smolně skončil večer pro Tomáše Hertla, s 15 góly a 25 body nejlepšího nováčka soutěže. Slávistický odchovanec kvůli zranění odstoupil v první třetině ze zápasu San Jose na ledě Los Angeles. Osudným se mu stal střet koleno na koleno s domácím útočníkem Dustinem Brownem, jenž byl za jasný faul vyloučen na pět minut a do konce utkání.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 12. • 04:30
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
4:1
ONLINE
20. prosince
04:30
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 25:26. Martinez, 31:15. Toffoli, 40:36. Carter, 46:16. King

Hosté: 57:50. Marleau

Sestavy

Domácí: Jones (Scrivens) – Doughty, Muzzin, Vojnov, Regehr, Greene, Martinez – Carter, Kopitar, King – Williams, Stoll, Brown – Toffoli, Richards, Lewis – Nolan, Fraser, Clifford

Hosté: Niemi (Stalock) – Vlasic, Braun, Boyle, Stuart, Irwin, Hannan – Burns, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Havlát, Pavelski, Sheppard – Brown, Desjardins, Kennedy

Rozhodčí

Charron, Sutherland – Henderson, Murchison

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

18 118 diváků

Dvacetiletý český mladík už se na led rovněž nevrátil. Jak je jeho zranění vážné a co se mu přesně stalo, klub bezprostředně po utkání neoznámil. Každopádně už bez Hertla v sestavě "Žraloci" od druhé třetiny zaostávali a prohráli 1:4.

"Ještě jsem nebyl v kabině a nemluvil jsem s lékaři. Je ale zřejmé, že to asi nebude úplně dobré, když se nevrátil do hry," poznamenal na Hertlovu adresu trenér San Jose Todd McLellan.

VIDEO: Brown ani Hertl už se do zápasu nezapojili

Brown podobně fauloval i v minulosti. Loni na jaře téměř totožným zákrokem kolenem sestřelil českého obránce Michala Rozsívala, tehdy ještě hájícího barvy Phoenixu.

Hrdinou zápasu byl naopak brankář Martin Jones. Objev sezony vyhrál i sedmý zápas v NHL, navíc si připsal premiérovou asistenci u druhého gólu Tylera Toffoliho v 32. minutě. Třiadvacetiletý kanadský talent v sedmi zápasech za Los Angeles inkasoval jen šest gólů a třikrát udržel čisté konto. O další ho připravil až v 58. minutě za rozhodnutého stavu Patrick Marleau po přihrávce Martina Havláta.

Los Angeles - San Jose 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky: 26. Martinez, 32. Toffoli, 41. Carter, 47. King - 58. Marleau (Havlát). Střely na branku: 32:32. Diváci: 18.118.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud