25. prosince 2013 • 18:50

Gudasův DRSNÝ rok v NHL. Co všechno zažil český ranař poprvé?

Autor: mto, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z největších českých komet v NHL? Mezi vycházející hokejové hvězdy v zámoří musíme po letošku určitě zařadit i obránce Tampy Bay Radko Gudase. Syn někdejšího reprezentanta na sebe několikrát hodně upozornil. Zde nabízíme přehled jeho nejvýraznějších momentů.



První střet

Fear the beard. V Americe populární heslo, které by se dalo přeložit jako "Bojte se vousáče" platilo od začátku i pro českého siláka Radko Gudase. Syn slavného otce si odbyl premiéru v NHL v dresu Tampy Bay a po nevinně vyhlížejícím střetu s pražským rodákem musel odstoupit útočník Floridy Kris Versteeg.

První trefa

Trefa talentovaného beka v březnu pouze zmírnila porážku Tampy Bay 2:4 na ledě Toronta. Perspektivní zadák, jehož trenér Tampy Guy Boucher přirovnal k Dariusi Kasparaitisovi, se prosadil v závěrečné třetině, když za stavu 0:4 uspěl s lehkým nahozením od pravého mantinelu.

První bitka

První pěstní souboj v NHL přišel na začátku dubna. Dvaadvacetiletého beka Tampy vyzval Tom Kostopoulos z New Jersey, který při rvačce skončil první na ledě. "Pustili jsme se do sebe, dali si pár ran pěstí. On pak spadnul, ztratil rovnováhu. Nebylo to moc dlouhé, jen pár vteřin. Ale diváci byli nadšení," popisoval Gudas situaci, po které mu aplaudovali fanoušci.

První vlastňák

Tohle byl pro českého drsňáka bláznivý zápas! Proti posledním vítězům Stanley Cupu z Chicaga si Gudas dvě minuty před koncem vstřelil vlastní gól, aby nakonec nahrál na vítěznou trefu v prodloužení. Nešťastný incident s vlastní trefou se odehrál v čase 58:11, přesně 40 vteřin poté, co Tampa Bay vstřelila vedoucí gól na 5:4. Pak přišla smolná souhra Gudase se spoluhráčem z obrany Matthew Carlem. Devětadvacetiletý Američan poslal ze středního pásma přihrávku mezi kruhy na svého českého kolegu, ale ten puk svou holí minul a bruslí ho nešťastně tečoval za zaskočeného brankáře Bena Bishopa. 5:5!

 

První nářez

Českému obránci se minulý měsíc stala na ledě Anaheimu osudnou bitka s Lukou Sbisou, kterou prohrál a ještě se při ní zranil. K nešťastnému incidentu došlo před koncem první třetiny, kdy Sbisa Gudase po pískání vyprovokoval a po pár pěstních direktech skončili oba kohouti v klinči na ledové ploše. Než je stihli sudí roztrhnout, uštědřil švýcarský reprezentant Gudasovi ještě pár ran na přilepšenou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud